ponovno odgođeno

Gradnja brze ceste trebala je krenuti 1. srpnja, danas je sedmi, a bagera nema. Pitali smo gdje je zapelo

Da bi saznali gdje je opet zapelo, upit smo poslali u Županiju. 

10:20h
0
Radovi su na čekanju // Foto; Mario Kos

Radovi na brzoj cesti do Kloštra Vojakovačkog trebali su krenuti još tijekom lokalnih izbora, no dogodila se jedna žalba koja je usporila proces.

– Problem je jedna žalba koju je tvrtka koja nije dobila nadzor uputila agenciji za kontrolu javne nabave i to se sada čeka, Realan je rok 1. srpnja iz usta direktora koji je zadužen za taj projekat u Hrvatskim cestama, siguran sam da će to tako i biti. Sredstva su osigurana, za isplatu vlasnicima parcela kuda trasa prolazi, strojevi Kamgrada čekaju da uđu u trasu – rekao je župan Darko Koren u emisiji na ePodravina televiziji 14. svibnja.

Datum 1. srpnja župan je spominjao tijekom cijele kampanje pa i na sučeljavanju kandidata na ePodravini kada je rekao da su bageri spremni.

No taj je datum prošao prije tjedan dana, a bagera ni na vidiku. Da bi saznali gdje je opet zapelo, upit smo poslali u Županiju.

Foto: kckzz.hr

– Koprivničko-križevačka županija je u lipnju Hrvatskim cestama uputila upit u vezi statusa projekta izgradnje brze ceste DC10 na dionici Križevci – Kloštar Vojakovački. Hrvatske ceste su izvijestile Županiju kako je postupak dokaza pravnog interesa, kako za potpuno izvlaštenje, tako i za nepotpuno izvlaštenje – rasvjeta, vodovod, dalekovod, TK instalacije, u potpunosti dovršen i kompletiran – javljaju.

Napominju kako je glavni projekt sa svim potvrdama uz zahtjeve za ishođenje građevinskih dozvola u postupku provjere pri Ministarstvu graditeljstva, nakon čega se očekuje izdavanje građevinske dozvole.

– Što se tiče Koprivničko-križevačke županije po Zakonu o izvlaštenju i određivanju naknada na poseban račun Županije Hrvatske ceste su uplatile financijska sredstva za isplatu za stupanje u posjed, odnosno otkup zemljišta – napominju.

Foto: Mario Kos

– U tijeku su rasprave o stupanju u posjed gdje se pozivaju vlasnici nekretnina da se izjasne te ukoliko prihvate ponuđenu naknadu, ona ime se isplaćuje. Do kraja ovog tjedna završavaju sve rasprave te će se izdati rješenja o stupanju u posjed nekretnina u korist Hrvatskih cesta – kažu u županiji.

Prema riječima direktora Sektora za građenje i rekonstrukciju Darka Šošića, također je potvrđeno da će Hrvatske ceste po okončanju žalbenog postupka i donošenju odluke o nadzoru te ishođenju građevinske dozvole uvesti izvođača u radove, a očekivano vrijeme je oko tri tjedna.