Gradonačelnica primila male olimpijce

21:25h
0
Foto: www.koprivnica.hr

Gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak održala je u petak prijem za mlade olimpijce znanja Davida Prelogovića, Ivana Orehovca i Karla Šerbetara te ravnatelja Gimnazije „Fran Galović” Vjekoslava Robotića.

Prvi put Gimnazija „Fran Galović” imala je tri olimpijca u jednoj godini. U srpnju je David Prelogović predstavljao Hrvatsku na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike u Astani (Kazahstan), dok su Karlo Šerbetar i Ivan Orehovec u kolovozu sudjelovali na Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike u Suceavi (Rumunjska). S posebnim pohvalama, bogatiji za vrijedno iskustvo i nekoliko nezaboravnih prijateljstava, trojac koji je ove godine proslavio Gimnaziju „Fran Galović” spreman je za nove izazove: David i Ivan za studij FER-a, a Karlo za nastavak gimnazije.

Skromni olimpijci posebne pohvale uputili su mentoru profesoru Ljubomiru Caru.

– Olimpijada je puno više od samog natjecanja. To je jedno veliko događanje kojem je cilj promicanje i promoviranje određene grane znanosti, druženje sa mladima istog interesa kao što ste vi sami, upoznavanje države domaćina. Jako mi je drago da sam mogao biti dio toga, upoznati ljude, Astanu, natjecati se s vršnjacima, predstavljati sebe, Hrvatsku i svoju sredinu. A na kraju sam i zadovoljan svojim plasmanom – istaknuo je David Prelogović.

Ivan Orehovec se iz Rumunjske vratio pun dojmova je istaknuo kako su najveće bogatstvo ovog natjecanja prijateljstva koja su sklopljena, dijeljenje stavova i iskustva i kultura.

– Treba ohrabriti mlade ljude i pokazati im primjer kako bi se mladoj generaciji podigla vjera u to da se može, jer, kao što se može vidjeti iz ovih olimpijada, nisu Kinezi ili Amerikanci ništa specijalno, uz malo vjere i zalaganja svaki im je Koprivničanac velika konkurencija – zaključio je Ivan Orehovec.

Gradonačelnica Vesna Želježnjak zahvalila je mladim olimpijcima što prenose ime Grada Koprivnice diljem svijeta te im je poželjela mnogo uspjeha u daljnjem školovanju.

Izvor: www.koprivnica.hr