Gradonačelnica Želježnjak obišla novu mrtvačnicu u Herešinu

13:49h
0
Gradonačelnica sa suradnicima u obilasku mrtvačnice u Herešinu // Foto: Grad Koprivnica

Gradonačelnica Vesna Želježnjak, njena zamjenica Melita Samoborec, pročelnica Upravnog odjela za izgradnju grada i upravljanje nekretninama Jasna Golubić, direktor GKP Komunalac Josip Pobi i direktor Kominga Nedjeljko Potroško danas su obišli novoizgrađenu mrtvačnicu na mjesnom groblju u Herešinu.

– Nova mrtvačnica smještena je uz sjevernu među novoformirane parcele, što omogućuje širenje postojećeg groblja sa sjeverozapadne strane prema mrtvačnici te formiranje novog dijela groblja. Ukupna građevinska bruto površina objekta mrtvačnice iznosi 162,57 kvadrata – doznajemo iz Grada Koprivnice, a objekt se sastoji od prostora odarnice, prostorije za okupljanje rodbine, muškog i ženskog sanitarnog čvora, sanitarnog čvora za osobe s invaliditetom, spremišta alata i kolica te velikog natkrivenog prostora (trijema) ispred odarnice za ispraćaj.

Uz objekt mrtvačnice u šljunku su formirana nova parkirna mjesta, novim je pješačkim površinama povezan prostor mrtvačnice sa starim i novim dijelom groblja.

– Radovi na mrtvačnici počeli su u srpnju, a izvodila ih je tvrtka Koming d.o.o. Koprivnica. Vrijednost investicije je 970.000 kuna s PDV-om, a investitor je Grad Koprivnica. Projektnu dokumentaciju za izgradnju mrtvačnice je izradila tvrtka „acta-arh” Koprivnica, koja je obavila i stručni nadzor – ističu iz Grada te dodaju kako je poslove koordinatora II – zaštite na radu u fazi izvođenja radova, obavljala također tvrtka Koming d.o.o. Koprivnica.