Redovni susret

Gradonačelnik Bilić upoznao se s uspješnim djelovanjem gospodarstvenika iz tvrtke Oprema

Istaknuto je zadovoljstvo uspješnim radom Opreme, zapošljavanjem gotovo 200 radnika, ali i sudjelovanjem u humanitarnim, kulturnim i sportskim projektima u Ludbregu.

10:22h
0
Podijeli objavu
Foto: ludbreg.hr

Predsjednica Gradskog vijeća Renata Potočnik i gradonačelnik Dubravko Bilić u sklopu redovitih susreta s gospodarstvenicima posjetili su tvrtku Oprema d.d.

U susretu s direktorom Tomislavom Cvetkom, prokuristom Domagojem Cvetkom te predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Varaždin Čedomilom Cesarcom imali su prilike upoznati se s planovima ove uspješne ludbreške tvrtke.

Prigoda je bila i da se prisjeti i obilježi 40 godina od osnutka tvrtke 1976. godine. Danas oprema proizvodi uređaje za točenje i pripremu piva, vode, vina i sokova, a samo tijekom prošle godine proizvedeno je i prodano na sve kontinente gotovo 31 tisuću različitih uređaja te ostvaren promet od gotovo 15 milijuna eura, s godišnjim rastom od 10 posto. Oprema d.d. već je dugi niz godina prisutna na svjetskom tržištu. Iz male lokalne tvrtke stasala je u globalnog igrača u svojem području poslovanja, te zauzela poziciju među pet najvećih proizvođača aparata za hlađenje i točenje pića na svijetu.

Planovi za sljedeće razdoblje su investirati dodatnih oko 2.500.000,00 Eura u proširenje i modernizaciju proizvodnje kako bi se zadržale i osnažile pozicije na svjetskom tržištu. Kako su napomenuli tijekom razgovora, Oprema je bila prva kompanija u svijetu koja je uređaje za točenje pića opremila ekološki prihvatljivim plinom.

U razgovoru s Čedomilom Cesarcem istaknuti su i neki izazovi u kojim bi i Grad Ludbreg mogao pomoći, poput razvoja dualnog obrazovanja kakvo već poznaje Austrija i Njemačka ili pak sudjelovanje s drugim tvrtkama u razvijanju istraživačkog centra. Grad Ludbreg čini dodatne napore kako bi omogućio poduzetnicima da investiraju u postojeće pogone ili da grade nove. Zato je pripremljena i uskoro će biti potpuno funkcionalna i zona sjever jer je popunjenost postojećih prostora na razini od 72 posto.

Istaknuto je zadovoljstvo uspješnim radom Opreme, zapošljavanjem gotovo 200 radnika, ali i sudjelovanjem u humanitarnim, kulturnim i sportskim projektima u Ludbregu čime pokazuju svoju želju da budu aktivni sudionici u oblikovanju Ludbrega.

Podijeli objavu