Gradonačelnik Csurga posjetio Koprivnicu

08:48h
0
Gradonačelnik Csurga nenadano je posjetio Koprivnicu

U radnom posjetu Koprivnici u četvrtak je bio gradonačelnik Csurga, Füstös János, sa svojim suradnicima. U gradskoj vijećnici primili su ih zamjenik gradonačelnika Dražen Pros, voditelj koprivničkog ureda Razvojne agencije Sjever DAN d.o.o Ivan Jelić i Dijana Jakopanec, voditeljica odsjeka za komunalno gospodarstvo u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Koprivnice.

Na sastanku je bilo riječi o projektu „Invovativna istraživanja geotermalne energije u okolici Grada Csurga i Grada Koprivnice” skraćenog naziva IGER-CsK.

MARKETING EPODRAVINA.HR

 

Naime, u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatska-Mađarska 2007-2013 te sukladno

ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava koji je potpisan 18. lipnja 2010.,  gradovima Csurgu i Koprivnici dodijeljena su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu 436,900 € za provedbu projekta IGER-CsK.

Osim toga, razgovaralo se o područjima na kojima se želi uspostaviti intenzivna suradnja između Koprivnice i Csurga: obrazovanju, kulturi, gospodarstvu i sportu. Gradonačelnik Csurga iskazao je posebno zanimanje za pročistač vode te izgradnju gimnazije Fran Galović po modelu javno-privatnog partnerstva.

Gradonačelnik Csurga nije prvi put u Koprivnici.

-Koprivnica u svakom pogledu izgleda kao razvijen europski grad. U razgovorima smo učvrstili suradnju putem projekata koji nam pružaju velike prilike u budućnosti.

Gospodin János, sa skupinom stručnjaka, posjetit će Koprivnicu i potkraj ovog mjeseca.

 

čitam...