Gradonačelnik Đurđevca ugasio forum i izazvao skandal

20:16h
0
Službena web stranica Grada Đurđevca

Gradonačelnik Đurđevca, SDP-ovac Slavko Gračan, “ugasio” je forum na službenim stranicama Grada Đurđevca uz, navodno, vrlo neprimjerene izjave u pokušaju objašnjenja svog postupka, prenosi Večernji.hr

Gračan je građanima ukinuo mogućnost pisanja na forumu zbog plasiranja informacija koje mu se nisu sviđale, a konkretan povod bila je objava na forumu da je ravnateljica đurđevačkog vrtića uhvaćena u krađi kozmetike u koprivničkom trgovačkom centru. Razgovarajući o spornoj ravnateljici sa novinarkom, Gračan je navodno izjavio kako mu je dosta toga da mu “pet pedera i tri nezadovoljene žene non-stop kroje politiku grada”. Tu izjavu kasnije nije ni pokušao zanijekati. Zanimljivo, forum ne namjerava ponovo staviti u funkciju s objašnjenjem kako na njemu dosad nije bilo nijednog pametnog prijedloga jer se uvijek javlja pet istih besposličara koji, kaže Gračan, nemaju drugog posla.

Gračan potporu neće imati ni u stranci, ako je sudeći po izjavi Darka Ledinskog, predsjednika županijskog SDP-a, koju prenosi Večernji. Naime, Ledinski najavljuje i moguće rigorozne sankcije protiv Gračana, ukoliko se pokaže da je teško prekršio načela socijaldemokracije. Osim toga, na službenim stranicama Grada Đurđevca osvanula je i izjava za javnost predsjednika SDP-a Đurđevac, Frane Franičevića. U njoj se Franičević građanima Đurđevca ispričava za javno izrečene uvrede, a isto traži i od Gračana.