predstavili primjer iz prakse

Gradonačelnik Hrvoje Janči i predstavnik Bauwerk Boena Igor Benaković gostovali u Medulinu na konferenciji Greenfield investicija

10:31h
0
Foto: Općina Medulin

Konferencija Greenfield investicije – kako snovi postaju stvarnost ove godine održana je u Medulinu.


Drugi dan konferencije održan je u medulinskom hotelu Park Plaza Belvedere okupio je brojne predstavnike najviše državne i lokalne razine, stručnjake, ministre, župane, gradonačelnike, načelnike, predstavnike brojnih institucija, bankare, menadžere i poduzetnike, kao i druge predstavnike velikih investitora koji su uspješno realizirali ili planiraju realizaciju svojih investicijskih projekata u Hrvatskoj.

Na panelu su sudjelovali i gradonačelnik Hrvoje Janči te Igor Benaković predstavnik Bauwerk Boena, a predstavili su primjer iz prakse – kako realizirati projekt.

Primjer iz prakse predstavili su Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca i Igor Benaković, predsjednik Uprave Bauwerk Boena. Obojica su se složila da je na početku te investicije bilo određenih problema, koji su zajedničkim radom riješeni, ali Benaković je naveo da je najveći izazov za njihov rad – dodjela trupaca za proizvodnju visokokvalitetnog parketa što ne ovisi o lokalnoj samoupravi.

Gradonačelnik je istaknuo kako je ponosan što je u Đurđevcu izgrađena najmodernija tvornica parketa u Europi. Radi se o tvornici u koju su strani investitori uložili milijune i zaposlili lokalno stanovništvo, a parket izvoze diljem svijeta. Prvotno je tvornica imala stotinjak zaposlenih, a u samo godinu dana taj broj povećao se na 250. Zanimljivo je da žene čine čak polovinu zaposlenih.

Foto: Općina Medulin

Dodao je i kako su se brzo riješila komunalna pitanja te im se izgradila pristupna cesta za transport trupaca.

– Da bi došli vanjski investitori, potrebno je prilagoditi naše pravilnike koji su većinom zastarjeli i omogućiti stranim investitorima da dođu i da iskoriste ono što mi imamo, kad mi sami to ne znamo- rekao je gradonačelnik.

Konferencija je kroz dva dana, obuhvatila brojna predavanja i nekoliko panel diskusija.

čitam...