mjera

Gradonačelnik Mišel Jakšić mora u samoizolaciju, sjedio je blizu zaraženog

Kolegi Mišelu Jakšiću je određena mjera samoizolacije jer je sjedio jako blizu Vidovića, dok sam ja bio nekih pet, šest metara udaljen pa mi je određena blaža mjera, kazao je Dario Hrebak,

14:43h
0
Foto: Ivan Balija

U srijedu je održana sjednica Odbora kojoj je prisustvovao i Franko Vidović za kojeg je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

Na sjednici koja je trajala više od dva sata bilo je prisutno oko 20 osoba i epidemiolozi su za sve prisutne nisu odredili iste mjere, piše Jutarnji list.

– Kolegi Mišelu Jakšiću je određena mjera samoizolacije jer je sjedio jako blizu Vidovića, dok sam ja bio nekih pet, šest metara udaljen pa mi je određena blaža mjera – kazao je Dario Hrebak, član saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, koji je također u samoizolaciji.

Predsjedniku Odbora Nikši Vukasu također je određena mjera izolacije.

– Ja sam dosta daleko sjedio od kolege Vidovića, no mi smo bili ranije u kontaktu, a kako su nam uredi jedan do drugog pa mi je vjerojatno zbog toga određena ova mjera – kazao nam je kratko Vukas.

Na sjednici je bila i glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, šefica USKOK-a Vanja Marušić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, šef kriminalističke policije Antonio Gerovac i šef SOA-e Daniel Markić.

Kako doznaje Jutarnji, epidemiolozi su u slučaju ravnatelja Miline i načelnika Uprave kriminalističke policije također odredili pasivni nadzor dok glavna državna odvjetnica još nije dobila odluku epidemiologa. Pasivni nadzor određen je i članovima Odbora Miri Bulju i Anđelku Stričaku.

čitam...