Gradonačelnik održao prijem u povodu Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

11:44h
0
Zajednička fotografija nakon prijama u Križevcima // Foto: Grad Križevci

U povodu obilježavanja  Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, gradonačelnik Branko Hrg održao je u  četvrtak, 8. svibnja 2014. prijem za djelatnike, aktiviste i volontere Gradskog društva Crvenoga križa Križevci, a prijemu su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi.


Gradonačelnik je tim povodom zahvalio na svakoj aktivnosti, donaciji i angažmanu koji su uložili kako bi na bilo koji način pomogli drugima, želeći da nastave sa svojim humanitarnim djelovanjem. Pozdrave je uputio i članovima Gradskog interventnog tima koji su prisustvovali prijemu, a upravo su završili edukaciju, poželivši im da i ubuduće rade na svojoj spremnosti da pomognu u izvanrednim situacijama, no ujedno istaknuvši kao se nada da potrebe za tim neće biti. Gradonačelnik je čestitajući Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, dodao kako će i nadalje imati podršku Grada i njegovu osobnu pri realizaciji zajedničkih programa.

U ime Gradskog društva Crvenoga križa, na prijemu kao i podršci u radu, zahvalio je predsjednik Franjo Husinec pozvavši građane da se još aktivnije uključe u rad ove udruge  jer kako je istaknuo, volonterizam je jedan od načina ne samo pomaganja drugima već i postizanja osobnog zadovoljstva zbog takvog humanitarnog djelovanja.

Ravnateljica Đurđica Kopseak, govorila je o provedenoj edukaciji Gradskog interventnog tima, zahvalivši Gradu na sufinanciranju ovog važnog programa, čime je 40-ak ljudi osposobljeno za djelovanje u uvjetima elementarnih nepogoda i drugih iznenadnih situacija.

čitam...