srednja škola ludbreg

Gradonačelnik ugostio izvrsne mlade robotičare

14:02h
0
Mladi robotičari kod gradonačelnika // Foto: ludbreg.hr
Mladi robotičari kod gradonačelnika // Foto: ludbreg.hr

Učenici Srednje škole Ludbreg u drugom kolu Hrvatske lige robotičara osvojili su prvo mjesto u CoSpace kategoriji na natjecanju RoboCup Junior Open i time se plasirali na svjetskonatjecanje.

Učenici Srednje škole Ludbreg u drugom kolu Hrvatske lige robotičara osvojili su prvo mjesto u CoSpace kategoriji na natjecanju RoboCup Junior Open koje se održalo u gradskoj sportskoj dvorani u Ludbregu.

Zahvaljujući ovom rezultatu predstavljat će Hrvatsku na svjetskom natjecanju ROBO-CUP krajem lipnja u njemačkom Leipzigu. Ovu ekipu čine Antonio Vlahović, Dean Copan, Nikola Vincek – Ilišević, Tomica Namjesnik, Ivan Jovanović i Vilim Stančin.

– CoSpace je kategorija u kojoj učenici dobiju zadanu stazu, moraju s prednjim senzorima programirati robota da izbjedne prepreke te s color senzorima mora prikupljati paketiće i nakon što ih skupi, mora ih smjestiti u skladište. Pritom mora izbjeći zamke, mora biti brz, mora imati dobre varijable za boje kako bi prepoznao paket, a ne recimo zamku – objasnio je Željko Posavec, mentor i profesor Srednje škole Ludbreg.

Prijam za izvrsne robotičare danas, u utorak, organizirao je Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik, kako bi im čestitao na rezultatima.

Na natjecanju je sudjelovalo oko 130 srednjoškolaca u pratnji 51 mentora, a suorganizatori natjecanja su Varaždinska županija i Grad Ludbreg.