Gradonačelnik Mršić posjetio mališane u romskoj igraonici

15:34h
0
Volonterke svakodnevno pomažu malim Romima // foto: Vedran Tkalec


Nakon što su prošlog tjedna predstavnici županije Ivan Pal i Mladen Antolić posjetili igraonicu za djecu romske populacije u Dječjem vrtiću Pčelica u Koprivnici, u četvrtak je isto napravio i koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić.  Mršić je pozdravio sve volontere, voditeljice i organizatore ove dječje igraonice, a one najmlađe obradovao je vrećicama punim raznog voća koja će ovim mališanima zasigurno dobro doći.

Franjo Horvat, predsjednik Udruge „Korak po korak“ zahvalio se gradonačelniku na posjeti te je još jednom zahvalio svim volonterima i udrugama na pomoći, jer kako je i sam naglasio, bez njih bi nemoguće bilo organizirati ovakvu radionicu.

 

Podsjetimo, u Pčelici se provodi igraonica za djecu romske populacije s područja Peteranca, Sigeca, Drnja, Botova, Herešina i Vlajslava. Tamo se romska djeca osposobljavaju za ravnopravnu komunikaciju i stjecanje potrebnih znanja u procesu učenja u nižim razredima osnovne škole. U projekt je uključeno 26 djece koja će mjesec dana, od 9 pa do 13 sati, pohađati radionicu.  Radi se o projektu kojeg je pokrenula Romska Udruga “Korak po korak” u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom “Bolje sutra” Grada Koprivnice.

Franjo Hurvat, predsjednik Udruge „Korak po korak“ najavio je kako će se u rujnu u Koprivnici održati Romijada – sportski susreti Roma sa područja cijele županije. Na igrama bi trebalo nastupiti preko 100 natjecatelja romske populacije koji će odmjeriti snage u nogometu, visećoj kuglani, pikadu i još nekim igrama.

čitam...