12.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Gradonačelnik Zvonimir Mršić govori na Konferenciji o klimatskim promjenama u Kopenhagenu
G

Ne propustite

ICLEIKoprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić, na poziv Saveza gradova za održivost ICLEI, sudjeluje u radu Konferencije o klimatskim promjenama koja započinje 7. i traje do 18. prosinca. Kao član skupine koja predstavlja interese gradova srednje i istočne Europe, gradonačelnik Mršić prvog će dana konferencije predstaviti projekte kojima Grad Koprivnica doprinosi smanjenju emisije stakleničkih plinova.

Savez gradova za održivost ICLEI sudjeluje na ovom svjetskom skupu s više od 1200 predstavnika gradova širom svijeta. Ovaj veliki broj sudionika svjedoči o iznimnom zanimanju predstavnika gradova za rezultate pregovora svjetskih čelnika koji će odrediti daljnji tijek borbe protiv klimatskih promjena. Klimatske promjene već ugrožavaju opstanak ljudi na nekim dijelovima Zemlje, a predviđanja budućih utjecaja izazivaju duboku zabrinutost lokalnih vlasti koje traže efikasno djelovanje i pomoć u provođenju mjera na lokalnoj razini.

Tijekom posljednjih godina prikupljeni su zahtjevi lokalnih zajednica te uneseni u dokumente koji će biti osnova pregovora u Kopenhagenu. Glavna područja zahtjeva lokalnih zajednica su: zajednička svjetska vizija izlaska iz klimatske krize, mjere prilagođavanja novim klimatskim uvjetima, programi za smanjenje klimatskih promjena, financiranje, tehnologije i povećanje kapaciteta lokalnih zajednica.

Najvažniji aspekti koje su u pripremi Konferencije u Kopenhagenu isticale lokalne zajednice europskih zemalja su potreba za sredstvima kojima se lokalnim zajednicama može pomoći u provođenju njihovih mjera. Od svojih državnih vlasti gradovi traže pomoć u financiranju ljudskih resursa, informiranju i stručnoj podršci. Konferencija u Kopenhagenu biti će i prigoda za razmjenu iskustava među predstavnicima gradova i povezivanje za zajedničke projekte u budućnosti. Gradonačelnik Koprivnice posjetiti će i švedski grad Vaxjo, „najzeleniji grad Europe“, posebno poznat po korištenju održivih izvora energije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert

FOTO Pred mnogobrojnom publikom bend Davora Švarca ponovno je zasvirao

Sinoć u klubu Nautilus održan je koncert benda Davora Švarca! Davor se glazbom bavi od malena, a prvi bend imao...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti