Gradonačelnikova čestitka za Praznik rada

14:26h
0
Gradonačelnik Zvonimir Mršić; Foto: Ivan Brkić

Povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada, gradonačelnik Zvonimir Mršić uputio je slijedeću čestitku:

Svim Koprivničankama i Koprivničancima, radnicama i radnicima grada Koprivnice koji žive od svoga rada, prehranjuju svoje obitelji, školuju svoju djecu i privređuju za opće dobro zajednice, svima koji su ne svojom krivicom ostali bez posla, svim umirovljenicima koji su završili svoj radni vijek, mladima koji stječu obrazovanje ili čekaju zaposlenje, čestitam 1. svibnja Međunarodni praznik rada.

Obilježavanje praznika rada u našem gradu osim sjećanja na prve radničke prosvjede u povijesti, za nas znači obvezati se na maksimalnu solidarnost prema našim sugrađanima žrtvama teške gospodarske situacije, nedovoljno plaćenim od poslodavaca ili su ostali bez posla.

Iako nemamo previše razloga za slavlje, pozivam vas da ovaj praznik radničke solidarnosti i nade obilježimo dostojanstveno, uz jačanje međusobnog povjerenja,  zajedništva i socijalne osjetljivosti prema svima kojima su ugrožena radna mjesta ili sa nadom i strpnjom ponovo traže svoje mjesto na tržištu rada.

U ovoj gospodarskoj krizi činimo sve što je u našoj mogućnosti kako bismo stvorili uvjete za očuvanje svakog radnog mjesta i pronalazimo metode kako bi u našem gradu potakli stvaranje dovoljno radnih mjesta.

Svim sugrađanima zahvaljujem na dosadašnjem radu i naporu koji ulažu u dobrobit svojih obitelji, u opće dobro i razvoj našeg Grada i čestitam 1. svibnja – Međunarodni praznik rada.

čitam...