Gradska organizacija HSS-a: „Večernji list blati našu stranku“

07:25h
0

Karmen AntolićNa konferenciji za novinare koju je u ponedjeljak sazvao koprivnički HSS, predsjednica Gradske organizacije Karmen Antolić obrušila se na jedan dio lokalnih medija, posebno na Večernji list, za koji tvrdi da njezina novinarka piše neistinite i neargumentirane informacije. Isto tako, Antolić tvrdi da se takvim pisanjem blati jedna politička opcija, ali i njeno ime te zaključuje da su tekstovi pisani po diktatu i u službi političkog nalogodavca.

– Kako drugačije okarakterizirati tekst o sistematskim pregledima zaposlenika Doma za starije i nemoćne osobe u kojem autorica ima potrebu čak šest puta spomenuti HSS, a ni jednom moju cjelovitu liječničku titulu? U tom tekstu mene naziva HSS-ovom liječnicom što navodi na zaključak kako liječim isključivo HSS-ovce, što je apsurdno – rekla je Karmen Antolić te dodala kako su njezini pacijenti i neki viđeniji SDP-ovci.

Nakon toga rekla je nešto i o slučajevima za koje ju se i proziva.

– Za dva slučaja sistematskih pregleda za koje me prozivaju, za dio zaposlenika gimnazije „Fran Glaović“ i zaposlenike Doma za starije i nemoćne osobe, nudila sam sistematski pregled po cijeniod 495 kuna po osobi koji je uključivao internistički pregled, EKG, ultrazvuk svih trbušnih organa, ultrazvuk dojki odnosno prostate, Laboratorijske krvne nalaze kolesterola, triglicerida i šećera u krvi te naravno zaključno mišljenje i preporuku o eventualnom daljnjem liječenju – kazala je liječnica te dodala da svoj posao radi pošteno i po zakonu, bez da joj se u njega miješa muž koji je inače županijski pročelnik.

S druge strane, novinarka Večernjeg lista o kojoj je gospođa Antolić stalno pričala, a čije ime ovim putem nećemo objaviti, kaže da su optužbe HSS-a u najmanju ruku nepotrebne jer je ona svoj posao obavila profesionalno.

– Iz koprivničke Gimnazije u redakciju nam je stiglo anonimno pismo kako je dogovoreno da zaposlenici Gimnazije obavljaju sistematski pregled kod Karmen Antolić. Dobro je poznato da je ravnatelj Gimnazije član HSS-a, da je Karmen Antolić uvažena liječnica, ali i predsjednica Gradske organizacije HSS-a, a njezin muž županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu, znanost i šport. Anonimno pismo dalo nam je povod da razmislimo i istražimo neke stvari i dva tjedna kasnije saznali smo da i zaposlenici Doma za starije i nemoćne osobe također obavljaju sistematski pregled kod gospođe Antolić, i to od onog dana kada je s mjesta ravnatelja Doma otišao Darko Ledinski. Članci u kojima sam pisala o tome profesionalno su odrađeni, u njima je zastupljena i jedna i druga strana, a čitateljima je ostavljeno da sami zaključe o čemu se radi – rekla nam je ukratko novinarka Večernjeg lista.

Predsjednica Gradske organizacije HSS-a Karmen Antolić na kraju konferencije je kazala kako će ozbiljno razmisliti o privatnoj tužbi.