11.3 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PODNIJELI IZVJEŠĆA

Gradske komunalne tvrtke posluju stabilno i pozitivno
G

Pozitivnim poslovanjem i stabilnošću komunalnih tvrtki ostvaren je preduvjet novog investicijskog ciklusa na obnovi i izgradnji nove komunalne infrastrukture u gradu i prigradskim naseljima - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči

Ne propustite

Na prošlotjednoj sjednici đurđevački gradski vijećnici podržali su dosadašnji rad i predstavljena im izvješća o poslovanju gradskih komunalnih tvrtki za proteklu godinu. Iz svega predstavljenog moglo se zaključiti da im je poslovanje pozitivno i stabilno.

Ni protekle godine Komunalije nisu stale na projektima te paralelno provode čak 11 projekta. Nastavljeno je s ulaganjem u vodno-komunalnu infrastrukturu na području Aglomeracije Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete, čija ukupna vrijednost iznosi 344 milijuna kuna, što je ujedno jedan od najvećih projekata. Izrađena je i projektna dokumentacija te dobivena građevinska dozvola za izgradnju sustava odvodnje i pročišćivanja u prigradskim naseljima Sirova i Suha Katalena, Mičetinac i Sveta Ana.

Prema završnom izvještaju i Komunalije plin su proteklu poslovnu godinu završile s ostvarenom dobiti, a u protekloj godini radilo se na rekonstrukciji plinske mreže. Paralelno s tim projektirali su se novi dijelovi plinske mreže po prigradskim naseljima, a radovi su prošle godine krenuli od prigradskoga naselja Suha Katalena. Plan je izgraditi plinsku mrežu i u ostalim naseljima te istom proći i kroz područje naših vinograda.

Gradska tvrtka Komunalne usluge d.o.o. prošlu je godinu također završila pozitivno. Intenzivno se radilo na pripremi i prijavi projekata koji se provode u ovoj godini, a odnose se na gospodarenje otpadom, odnosno izgradnju objekata kompostane i sortirnice te nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada i vozila za prikupljanje odvojenog otpada.

– Pozitivnim poslovanjem i stabilnošću komunalnih tvrtki ostvaren je preduvjet novog investicijskog ciklusa na obnovi i izgradnji nove komunalne infrastrukture u gradu i prigradskim naseljima – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

KRIM ISTRAGA

Sa 63 godine vozio bez vozačke pa izletio u Carevdaru, ozlijeđena 62-godišnja putnica

Na području policijske uprave Koprivničko-križevačke jučer se dogodila jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. Središte zbivanja bio...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti