virtualno

Gradski muzej Križevci u Noći muzeja priređuje niz izložbi i postava zbirki

U prostorima Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci, na Trgu Antuna Nemčića 6/I, posjetitelji će moći razgledati izložbu Od cehova do Čelika i nakon. 

20:00h
0
Foto: Gradski muzej Križevci

Gradski muzej Križevci i ove se godine uključio u obilježavanje Noći muzeja. Zbog pandemije većina programa održat će se virtualno, no kao i svake godine posjetitelji će moći u vremenu od 18 do 21 sat obići njegov stalni postav u Ulici Tome Sermagea 2, naravno uz pridržavanje svih epidemioloških mjera te uz ograničeni broj posjetitelja.


Imat će priliku razgledati Arheološku zbirku, Zbirku starog oružja, Kulturno-povijesnu zbirku, Etnografsku zbirku, Sakralnu zbirku te Cehovsku zbirku i sobu posvećenu znamenitim Križevčanima.

U prostorima Likovne galerije Gradskog muzeja, na Trgu Antuna Nemčića 6/I, posjetitelji će moći razgledati izložbu Od cehova do Čelika i nakon.

Posjetitelje od 29. siječnja i na web stranicama očekuju dva virtualna predavanja. Bit će izlaganje kustosa Branka Franceschija koji će govoriti o nastanku, fokusu i realizaciji Prvog bijenala industrijske umjetnosti koji se održao u Labinu 2014. godine. Alma Trauber će kao vrijedan primjer cjelovite industrijske baštine predstaviti projekt Park skulptura Sisak.

Dizajn panoa i katalog izložbe potpisuje dizajner Boris Greiner, a u katalogu će se, uz tekstove jednog od kustosa izložbe Ozrena Blageca i stručne suradnice na izložbi dr. sc. Jelke Vukobratović, naći i članak Društveni kontekst Čelika autora Sandra Novosela. Autorica projekta i likovnog postava, te kustosica izložbe je ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi.

Djelatnici Gradskog muzeja Križevci za ovu su prigodu pripremili i nekoliko video-uradaka kako bi muzejske prostore i svoj rad približili posjetiteljima u virtualnom obliku. Bit će dostupni putem POVEZNICE od 29. siječnja, pa i nakon Noći muzeja, kao začetak projekta izrade edukativnih video-materijala na temu Križevaca i okolice.

Foto: Gradski muzej Križevci
Foto: Gradski muzej Križevci

čitam...