sjednica gradskog vijeća

Gradski vijećnici podržali rad gradonačelnika Jančija u prvih šest mjeseci 2020. godine

16:33h
0
Foto: Ivan Balija
Hrvoje Janči // Foto: Ivan Balija

U utvrdi Stari grad danas je održana 31. sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca. Odmah na samom početku gradonačelnik Janči podnio je polugodišnje izvješće o svom radu.

– Prvih šest mjeseci ove godine obilježila je koronakriza. Bitno je da sve gradske tvrtke i ustanove posluju pravilno, posluju pozitivno. U prvih šest mjeseci bilo je 8 završenih projekata u vrijednosti 14 milijuna kuna. Tu se ističe energetska obnova Doma kulture.

Čak 21 europski projekt je u provedbi vrijednosti nešto veće od 90 milijuna kuna. Radi se o energetskoj obnovi zgrade MUP-a, razvoja infrastrukture poslovne zone, izgradnja dječjeg igrališta i dr.

Prisutni su i projekti za podizanje socijalnog standarda. Osim tih projekata prijavljeni su i projekti nabave komunalnog vozila, izgradnja sortirnice i izgradnja kompostane te druga faza projekta gerontodomaćica.

Kad se sve pogleda radi se o 45 projekata vrijednih 165 milijuna kuna, udio grada su 22 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Janči.

Foto: Jurica Karan

U Gradu pripremaju veliki iskorak prema poduzetnicima koji žele raditi i razvijati djelatnost u Poduzetničkoj zoni A Sjever. Gradi se hala koja će budućim poduzetnicima skratiti vrijeme izgradnje i rješavanja papirologije  a već je iskazan i interes od strane poduzetnika za istu.

Postoji i trend stalnog doseljavanja u grad Đurđevac, u godinu dana u grad se doselilo 230 ljudi, istaknuo je Janči.

Oporbeni Marko Fucak (SDP) pohvalio je inicijativu gradonačelnika za sportski višenamjenski objekt, kazavši kako dosad nije znao za tu ideju. Upitao je koja branša poslodavaca se javila za halu koja je u izgradnji u poduzetničkoj zoni.

Foto: Jurica Karan

– Većinom se radi o proizvodnim djelatnoszima, a ima i zainteresiranih uslužnih djelatnosti. Ima i interesa poduzetnika s područja grada koji bi se preselili u poduzetničku zonu – odgovorio je gradonačelnik Janči.

Također, pohvalio je 25 tisuća kuna koje grad dodjeljuje mladim obiteljima kod kupnje kuće, odnosno rušenja stare i izgradnje temelja za novu. Spomenuo je kako je to na inicijativu SDP-a i još jednom iskoristio priliku da pohvali taj potez.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković prokomentirao je kako u tri prijašnja mandata SDP-a na čelu grada za mlade nije namijenjeno ni lipe, na što je Fucak odgovorio da bi možda bilo da je bilo europskih fondova ili pak da su neki drugi ljudi iz SDP-a bili na čelu.

Lacković je iskoristio poziciju da odgovori Fucaku kazavši da ne govori točno, kako su u zadnjem SDP-ovu mandatu bili dostupni pretpristupni europski fondovi.

Kad je došlo do izglasavanja, svi pristuni digli su ruku “za”, dok je jedino Fucak bio suzdržan.

 

čitam...