-1.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Gradsko vijeće jednoglasno podržalo prijenos osnivačkih prava Sveučilišta Sjever na državu
G

Ne propustite

Svi su koprivnički gradski vijećnici na sjednici održanoj u srijedu ujutro glasovali za odluke koje će omogućiti prijenos osnivačkih prava Sveučilišta Sjever na državu. Od 2015. godine rad Sveučilišta trebao bi se financirati iz državnog proračuna, nakon što je u njega Grad Koprivnica dosad uložio oko 50 milijuna kuna.

- Oglas -

– Jednu smo povijesnu odluku donijeli u lipnju 2012. godine, a ovo je također povijesna odluka koju donosimo kako bismo dobili osmo sveučilište u Hrvatskoj. Poznato je da su ona uglavnom uz jadransku obalu, da od Zagreba do Osijeka nema niti jednog sveučilišta. Bez obrazovanja nema napretka ni razvoja – poručila je gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak.

Odluke su podržali i oporbeni vijećnici.

- Oglas -

– Znanje nema cijenu, a neznanje je najjeftinije. Na dobrom smo putu, i smatram da je ovo zadnji korak kojeg smo mi vijećnici dužni odraditi. Ovo nije političko pitanje, nego podrška da nam u gradu bude bolje i da naša djeca u budućnosti imaju daleko bolje uvjete za studiranje – rekao je Ernest Forjan iz HDZ-a.

SDP-ov Radovan Knežević dodao je kako će današnji dan biti zlatnim slovima upisan u povijest Koprivnice, dok je Darko Tetec iz Laburista naglasio kako „ćemo svi prosperirati kad Sveučilište Sjever postane javno, tada ćemo svi vući benefite”.

Na kraju je gradonačelnica zahvalila svim vijećnicima te ministarstvu i Vladi što su prepoznali da je Sveučilište Sjever zaslužilo financiranje iz državnog proračuna, izrazila je nadu da će se razvijati i drugi studiji koji su potrebni ovdašnjem gospodarstvu te istaknula kako će se onda vidjeti da je to uspjeh svih građana Koprivnice.

– Ovo je mali korak za čovječanstvo, ali velik za Koprivnicu – poentirao je predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek zaključujući sjednicu.

Tehnički gledano, gradski su vijećnici svojim odlukama omogućili prijenos osnivačkih prava Sveučilišta s gradske tvrtke Media uni na Grad Koprivnicu, a takav će postupak sutra obaviti i Gradsko vijeće Varaždina.

Nakon toga će s Gradova biti moguće prenijeti osnivačka prava Sveučilišta Sjever na državu, te će se u saborsku proceduru uputiti Zakon za prijenos osnivačkih prava nad Sveučilištem Sjever.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

prekršitelji

Rekorder vikenda ponovno gazio pedale, uhvatili ga s više od dva promila, najbrži vozač naletio na kameru jureći 50 km/h više od dozvoljenog

Već po običaju, policija je tijekom vikenda pojačano nadzirala promet i pritom sankcionirala 119 prometnih prekršaja. Po običaju, prednjače...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti