19.8 C
Koprivnica
Nedjelja, 1. listopada 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Gradsko vijeće predložilo novu mrežu škola
G

Ne propustite

Gradsko vijeće predložilo novu mrežu školaGradsko je vijeće predložilo osnivanje nove mreže škola, u kojoj bi se škole u Koprivničkom Ivancu i Kunovcu izdvojile iz matične koprivničke škole Braće Radić, a škola u Donjoj Velikoj izdvojila bi se iz sastava škole Đuro Ester. U planu je i gradnja nove škole na Podolicama, koja bi rasteretila školu Braće Radić.
– Teško je reći hoće li školama biti bolje ako se osamostale. Potrebna je kompletna nova uprava te znatna ulaganja, no škole će imati svoj vlastiti proračun s kojim će same moći raspolagati, napomenuo je Mladen Antolić, županijski pročelnik za društvene djelatnosti.
Voditeljica škole u Kopr. Ivancu, Đurđica Prlog kaže da bi bilo nepravedno tvrditi da matična škola Braće Radić ne brine o njihovim potrebama te da imaju odlične uvjete rada, osim krovišta koje godinama prokišnjava, a županija, grad i općina ne mogu se dogovoriti oko financijskih sredstava. Škola u Kunovcu, koju trenutno polazi oko 120 učenika u lošem je stanju, zgrada je trošna i stara, bez izolacije, a vlaga neprestano ulazi u zidove.
Gradonačelnik Zvonimir Mršić poziva se na novi zakon o školstvu po kojem veliki gradovi upravljaju školama na svojem teritoriju, a županija na svojem.
– Sramotno je da Grad iz gradskog proračuna plaća prijevoz djece iz Koprivničkog Ivanca i Kunovca, a djeca iz Ivanca umjesto u Kunovec, idu u gradsku prenatrpanu školu. u Ivancu bi se brinuli o poduzetničkoj zoni i Piškornici, a ne mogu o školstvu. Grad je do sada za Piškornicu platio 8 milijuna kuna rente, pitam se gdje je taj novac. Pa ja bi s tim sredstvima do sada izgradio velebnu školu, napominje gradonačelnik Zvonimir Mršić.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Večernji koncert

FOTO/VIDEO Popularne CICE razveselile i rasplesale Koprivničance, ovo je najbolji završetak zabavnog vikenda

Kao svojevrsni zaključak Podravskih motiva, danas su u centru grada nastupile CICE, odnosno Cure iz CEntra. Kako im i ime...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti