Gradsko vijeće predložilo novu mrežu škola

16:03h
0
skola

Gradsko vijeće predložilo novu mrežu školaGradsko je vijeće predložilo osnivanje nove mreže škola, u kojoj bi se škole u Koprivničkom Ivancu i Kunovcu izdvojile iz matične koprivničke škole Braće Radić, a škola u Donjoj Velikoj izdvojila bi se iz sastava škole Đuro Ester. U planu je i gradnja nove škole na Podolicama, koja bi rasteretila školu Braće Radić.
– Teško je reći hoće li školama biti bolje ako se osamostale. Potrebna je kompletna nova uprava te znatna ulaganja, no škole će imati svoj vlastiti proračun s kojim će same moći raspolagati, napomenuo je Mladen Antolić, županijski pročelnik za društvene djelatnosti.
Voditeljica škole u Kopr. Ivancu, Đurđica Prlog kaže da bi bilo nepravedno tvrditi da matična škola Braće Radić ne brine o njihovim potrebama te da imaju odlične uvjete rada, osim krovišta koje godinama prokišnjava, a županija, grad i općina ne mogu se dogovoriti oko financijskih sredstava. Škola u Kunovcu, koju trenutno polazi oko 120 učenika u lošem je stanju, zgrada je trošna i stara, bez izolacije, a vlaga neprestano ulazi u zidove.
Gradonačelnik Zvonimir Mršić poziva se na novi zakon o školstvu po kojem veliki gradovi upravljaju školama na svojem teritoriju, a županija na svojem.
– Sramotno je da Grad iz gradskog proračuna plaća prijevoz djece iz Koprivničkog Ivanca i Kunovca, a djeca iz Ivanca umjesto u Kunovec, idu u gradsku prenatrpanu školu. u Ivancu bi se brinuli o poduzetničkoj zoni i Piškornici, a ne mogu o školstvu. Grad je do sada za Piškornicu platio 8 milijuna kuna rente, pitam se gdje je taj novac. Pa ja bi s tim sredstvima do sada izgradio velebnu školu, napominje gradonačelnik Zvonimir Mršić.