Gradsko vijeće spremno je korigirati odluku o izgradnji Obrtničke škole

09:04h
0

100824-mrsic-koren-mUkoliko župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren tumači zakon na način da se suglasnost nadležnog ministarstva na idejni projekt Obrtničke škole može ishoditi i naknadno pretpostavljam da je Gradsko vijeće Grada Koprivnice spremno korigirati svoju odluku i nema razloga da projekt ne nastavi s realizacijom, rekao je gradonačelnik Zvonimir Mršić u emisiji Radija Glas Podravine te podsjetio kako su vladajući, ali i oporbeni gradski vijećnici amandmanom na njegov prijedlog o suradnji sa Županijom na izgradnji škole samo željeli poštivati zakon čitajući ono što piše u članku 4 Izmjena Državnog pegagoškog standarda.

– Grad je inicirao izgradnju Obrtničke i ostaje u projektu, ako treba i bez Županije, jer se radi o školi budućnosti od velike važnosti zbog rasta potrebe za uslužnim zanimanjima. Osim toga, već razgovaramo o nizu novih školskih programa kao, primjerice, obnovljivim izvorima energije kroz koje bi školovali buduće instalatere solarhin sustava, zaključuje Mršić.

Pokaže li se točnim tumačenje da suglasnost nadležnog ministarstva na idejne projekte škola nije potrebna gradonačelnik je najavio i hitan početak projektiranja osnovne škole na Podolicama.

Izvor: Glas Podravine