Socijalna košarica

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u Bruxellesu predstavilo svoj projekt

10:13h
0
Predstavljen projekt Socijalna košarica // Foto: Crveni križ Koprivnica

Na Konferenciji je sudjelovalo 90 predstavnika zemalja članica Europske unije koje provode projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda i FEAD-a.

Nakon sudjelovanja na FEAD Network konferenciji održanoj u lipnju u Bruxellesu, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica dobilo je poziv Europske komisije za prezentaciju projekta Socijalna košarica, financiranog iz Europskog socijalnog fonda Europske unije, a koji je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provelo od 29.12.2014. do 28.2.2016. godine.


Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Antonija Habajec, volonterka koja je bila profesionalno uključena u projekt, na trećoj FEAD Network konferenciji održanoj u ponedjeljak u Bruxellesu, prezentirale su postignuća u projektu Socijalna košarica u sklopu kojeg je pokrenuta Socijalna samoposluga u Koprivnici.

Tema konferencije u Bruxellesu bila je sinergija između Europskog socijalnog fonda i FEAD-a, Fonda europske pomoći za najpotrebitije kroz koji se hranom pomaže ublažavanju siromaštva. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ujedno je jedan od partnera u sklopu projekta financiranog iz FEAD-a, koji provodi Hrvatski Crveni križ. Tim projektom će se osigurati paketi s hranom i higijenom za osobe koje su u socijalnoj potrebi.

Među sudionicima konferencije bio je i Josip Lovrić, predstavnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji je pratio izlaganje predstavnica GD CK Koprivnica.

Na Konferenciji je sudjelovalo 90 predstavnika zemalja članica Europske unije koje provode projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda i FEAD-a, pa su tako predstavljeni modeli ublažavanja siromaštva u Italiji, Malti, Poljskoj, Francuskoj, Finskoj i Hrvatskoj.

Uz predstavnice Crvenog križa Koprivnice, na konferenciji su bili predstavnici Crvenog križa iz Francuske te Eberhard Lueder iz Ureda Crvenog križa u EU, u Bruxellesu, s kojim su ujedno predstavnice koprivničkog Crvenog križa imale prilike razgovarati o europskim projektima. Također, razmijenile su iskustva s predstavnicima francuskog Crvenog križa koji imaju više iskustva u provedbi FEAD projekta.

čitam...