NAJVEĆI BROJ OBOLJELIH SU DJECA

GRIPA POSUSTAJE Zadnja dva tjedna sve je manje oboljelih, dr. Radiček: Nismo imali smrtnih slučajeva u našoj županiji

Spomenimo na kraju kako je s datumom 19. veljače u Hrvatskoj registrirano 19 umrlih od posljedica gripe.

19:00h
0
Ilustracija // Foto: Twenty20

Dok je oko nas sve puno vijesti o koronavirusu, zanimalo nas je u kojoj je fazi sezona gripe koja i dalje hara oko nas, a ono što smo saznali od Darka Radičeka, dr.med.spec.epidemiologije, jest da se u zadnja dva tjedna praćenja gripe bilježi pad broja oboljelih. Kako dr. Radiček govori, nadaju se da će se ovaj trend opadanja nastaviti.

Inače je ove sezone u Koprivničko-križevačkoj županiji dosad prijavljeno 1.899 kliničkih slučajeva gripe od strane obiteljske medicine i pedijatara i 38 slučajeva gripe od strane Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek u Koprivnici.

– Zasad nemamo prijavljen niti jedan smrtni slučaj – govori dr. Darko Radiček osvrćući se na područje Koprivničko-križevačke županije.

Spomenimo na kraju kako je s datumom 19. veljače u Hrvatskoj registrirano 19 umrlih od posljedica gripe, a najviše oboljelih ima u dječjoj i školskoj dobi, dok ih najmanje ima u dobi starijoj od 65 godina.

– To je u neku ruku dobro jer kod njih gripa može biti pogubna u kombinaciji sa komorbiditetom od drugih kroničnih bolesti – zaključio je dr. Radiček.