EP Još je rano

Grupa Ogenj snimila spot za pjesmu Lepa Mara

07:00h
0

Oduševili su nas na Funk Dayu i Podravskim motivima, a nakon toga jedva smo čekali njihov slijedeći nastup. Sviraju fuziju etna, folka, pop rocka i bluesa, a ako ih slušate detaljnije sigurno će vam na pamet pasti još neki žanr.

Ogenj je novo osnovana skupina, no članovi benda otprije su poznati ljubiteljima alternativnih glazbenih pravaca. Kao što sami kažu žele stvoriti vesele pjesmuljke koji slave život i sve oko njega. I stvaraju ih, tijekom srpnja snimili su EP Još je rano na kojem se nalazi pet pjesama.


Za pjesmu Lepa Mara, koja se nalazi na EP-u, snimili su svoj prvi video spot u režiji mladog koprivničkog umjetnika Bojana Koštića kojemu je snimanje ovog spota također bilo prvo iskustvo te vrste.

Bojan Koštić // Foto: Arhiva
Bojan Koštić // Foto: Arhiva

– S ekipom iz Ognja prilično je lako raditi jer su oni karakterno kao i njihova glazba, zaigrani i zabavni, a i meni su dali slobodne ruke što se tiče snimanja. Osobno, kad smo došli na mjesto snimanja, oprala me trema jer nikad nisam snimao spot i kad dođeš na “set”, treba brzo reagirati. Spot nije imao čvrstu narativnu strukturu, tako da smo većinu kadrova snimali ex abrupto, odnosno bez pripreme – rekao nam je Bojan Koštić.

Lepa Mara spoj je izričaja koji bend njeguje, od pravog etno/folk tradicijske lirike, narodnih instrumenata (tamburice, violine) do poskočica i energičnosti mladosti članova.

– S obzirom da mi je ovo prvi spot koji sam snimio, ja sam prilično zadovoljan, a i drago mi je da je Ogenj odmah prihvatio moj final cut i nisam morao ništa mijenjati. To je skinulo par kila stresa s mojih leđa. Naravno, kad bih bio potpuno zadovoljan, to bi značilo ili da sam nerealan ili nedovoljno samokritičan. Čar u kreiranju ovakvih stvari je da uvijek postoji neistraženi prostor u koji zalazimo sa strahom, a izlazimo s novim znanjima i idejama. U meni ta želja uvijek gori i kad završim s jednim projektom, ne mogu dočekati da krenem raditi na nečem drugom – bio to glazbeni spot ili nešto drugo – dodao je Koštić.

Nastup grupe Ogenj na Funk Dayu // Foto: Matija Gudlin
Nastup grupe Ogenj na Funk Dayu // Foto: Matija Gudlin

Spot je snimljen na području Goričkog, gdje bend održava probe. Kompletan EP možete poslušati na BandCampu.

Ogenj uskoro najavljuje svirke uživo u Gospiću i Zagrebu, a promocija EP-a za domaću publiku održat će se 29.listopada u Koprivnici.

čitam...