0.2 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Grupa Podravka objavila rezultate poslovanja u prva tri mjeseca 2009. godine
G

Ne propustite

U prvom kvartalu 2009. godine ukupni prihodi od prodaje Grupe Podravka iznosili su 798,1 milijuna HRK i veći su za 2% u odnosu na isto razdoblje 2008. godine.

Na tržištu Hrvatske ostvarena je prodaja u iznosu od 393,8 milijuna HRK, dok su inozemna tržišta ostvarila prodaju od 404,3 milijuna HRK što predstavlja rast od 6%, ali i porast relativnog udjela prodaje inozemnih tržišta u ukupnoj prodaji. Najveći rast prodaje ostvaren je na tržištu jugoistočne Europe, čemu najviše pridonosi rast prodaje na tržištu Bosne i Hercegovine (64%), priopćeno je iz Korporativnih komunikacija Podravke d.d.

SPP Prehrana i pića ostvarilo je prodaju u iznosu 632,8 milijuna HRK, od čega se 549,4 milijuna HRK odnosi na prodaju Podravka marki, dok je SPP Farmaceutika ostvarilo prodaju u iznosu od 164,0 milijuna HRK generiranu rastom prodaje Belupovog bezreceptnog programa te prodajom od Farmavite i ljekarničkog biznisa.

Bruto dobit Grupe Podravka iznosila je 326,3 milijuna HRK što predstavlja rast od 1% i rezultat je optimizacije proizvodnih procesa s ciljem efikasnijeg upravljanja ljudskim resursima. Očekivane uštede ostvarene kroz reorganizaciju i daljnja optimizacija operativnih procesa odrazile su se na rast operativne dobiti Grupe koja je iznosila 53,5 milijuna HRK (57%).

Detaljnije informacije o rezultatima poslovanja Grupe Podravka u prvom kvartalu 2009. možete pronaći na www.podravka.hr/investitori/financijska-izvjesca.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najesti se i napiti

Kobasica 5 eura, kuhano vino oko 2 eura, fritule za 4 eura… Provjerili smo kakve su cijene blagdanske klope u centru Koprivnice

Počelo je blagdansko vrijeme, a to u većini gradova znači neizostavnu ugostiteljsku ponudu prigodnih jela i pića na adventskim...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti