Gužve za dodatno zdravstveno osiguranje

17:00h
0
hzzo guzve

090115-hzzo-guzve-mU Zavodu za zdravstveno osiguranje u  Koprivnici, neprestane gužve i čekanja u redu uobičajena su pojava. Do sada se dodatno zdravstveno osiguralo 5430 korisnika, a 361 korisnik riješio je status zdravstvenog osiguranja na teret sredstava državnog proračuna. Iz zavoda je poštom odaslano 50 tisuća obavijesti o zdravstvenom osiguranju. Papire je potrebno popuniti, a da se ne čeka u redu mogu se  poslati poštom.

– Svima koji ostvaruju pravo neplaćanja zdravstvenog , umjesto partcipacijskih iskaznica poštom ćemo poslati nove kartice dopunskog osiguranja, napominje Ksenija Bukovec – Špoljar, koordinatorica za provođenje osiguranja.

U siječnju polica vrijedi isti dan nakon sklapanja, dok se u veljači rok produžuje na 15 dana, a u ožujku njena je valjanost mjesec dana nakon potpisivanja.

– Većina pacijenata već ima dopunsko osiguranje pa u bolnici ne plaćaju ništa, a za one koji ga nemaju račun bolničkih usluga stiže na kućnu adresu, napominje Zlatka Nemet Lojen, glasnogovornica Opće bolnice u Koprivnici.