Des Mozges

Guzice i sise ili kako okrenuti novu stranicu u životu

Ako vam se na guzice i sise diže jedino živac, zaskrolajte dalje. No, ako vam miš koji put pobjegne i klikne na neželjeni sadržaj, ako vam okice koji put trznu na duplericu dok listate novine, razmislite o okretanju nove stranice u životu.

20:00h
0

Benigna vijest o ženi koja se skinula u toples i susjedu koji je njene obznažene grudi prijavio policiji, obišla je hrvatski medijski prostor brže od reakcije podravskog aktivista Siniše Bosanca kad mu se spomene Piškornica.


Ako ništa drugo, na par dana zabavljali smo se laganim ljetnim štivom. Na trenutak smo, brčkajući se u plićaku, zaboravili da se građani bore s ovrhama, nepoštenim telekomima, da nam prijeti porez o nekretninama, zaboravili smo da križevačko Komunalno nije izdvojilo vodne usluge, da je brza cesta stala u Križevcima i da će izgradnja par desetaka kilometara trase do Koprivnice ostati pusta želja još godinama.

Gole sise povukle su se u svoju malu push up oazu, ali desilo se novo čudo u našoj maloj županiji koja je u zadnjih par dana dobila više medijskog prostora od hrvanja TrumpaKim Jong-una.

Taman kad je Bosanac krenuo sastavljati novu peticiju, Rajn odlučio promijeniti pipu bez Kešera, a Jakšić potegnuo uvođenje jednosmjenske nastave, naslovnice lokalnih medija su zavrištale. Ljubavni zagrljaj dvojice zaglavljenih kumova uzburkao je osjećaje čitatelja, bizarni splet okolnosti koji je snašao nedužne ljude u naletu strasti podijelio je narod.

Puno ljudi zgraža se nad novinarstvom 21. stoljeća, kažu da je profesija izgubila vjerodostojnost pred naletom sisa i guzica. Drugi se samo dobro zabavljaju, trollaju i besramno klikaju na te iste guzice i sise. Vjerojatno znate odgovor koji su u većini.

Brojke ne lažu, a one su i dalje najvažniji faktor opstojnosti struke i oglašivačkih proračuna. Naš ljetni serijal posvećen promociji mladih ljudi, budućih znanstvenika/ca i njihovim uspjesima koji donose bolju budućnost nije uspio ni primirisati toples majstorici i klinču kumova.

Iako mediji imaju veliku ulogu u stvaranju društvenih odnosa, oni su ipak samo ogledalo naroda. Kao što su i vladajući refleksija svojih birača. A znamo kako narod živi ovdje, a kako tristotinjak kilometara zapadnije.

Čast iznimkama, ali ima nas masa dvoličnih u našoj maloj zemlji za veliki odmor, žalimo se na nedostatak kreativnog sadržaja, opadanje kvalitete, podilaženje golotinji i seksu, a rijetki su spremni platiti dobar proizvod od kojeg žive novinari i vlasnici medija.

Ako vam se na guzice i sise diže jedino živac, zaskrolajte dalje. No, ako vam miš koji put pobjegne i klikne na neželjeni sadržaj, ako vam okice koji put trznu na duplericu dok listate novine, razmislite o okretanju nove stranice u životu.

čitam...