Györ, Krim i Oltchim na Memorijalu Josipa Samaržije

14:26h
0

090826-turnir-mU petak i subotu u koprivničkoj gimnazijskoj dvorani održat će se 4. memorijalni turnir u spomen na legendarnog rukometnog trenera Josipa Samaržiju – Bepa.

Uz domaćina Podravku Vegetu, sudjeluju slovenski Krim Mercator, mađarski Györi Audi ETO (finalist Lige prvakinja) i rumunjski Oltchim Valcea.

Podravka će se po prvi put u novoj sezoni predstaviti svojoj publici, i to bez strankinja Todorovske, Đokić, Bulath, Herr i Portjanko.

– Naš turnir je u ovom trenutku najjači u Europi i nakon ovih utakmica znat ćemo što još moramo popraviti. Publika će sigurno vidjeti vrlo dobre utakmice, a nadam se da će nam pomoći i naši navijači. Bez igračica koje su otišle smo 30 posto slabiji. Stoga bi bilo važno da Tatari ostane, jer smo oko nje gradili novu ekipu – rekao je trener Zdravko Zovko.

Direktor Marijan Domović kaže kako će situacija oko Mirande Tatari biti riješena u sljedećih nekoliko dana. Želja je kluba da kapetanica ostane, no ona jedina od preostalih igračica još nije potpisala aneks ugovora o smanjenju primanja.

Maja Zebić i Andreja Šerić kazale su pak kako im je žao što su otišle njihove kolegice iz inozemstva, no smatraju kako je Podravka i bez njih dobra ekipa.

– Nastojat ćemo dati sve od sebe i dobro igrati u novoj sezoni, a nadamo se da ćemo uspjeti osvojiti i turnir – rekla je Andreja Šerić.

MEMORIJAL JOSIPA SAMARŽIJE-BEPA, RASPORED:

PETAK, 28. kolovoza:

10,00 Podravka – Krim
12,00 Györ – Oltchim
18,00 Oltchim – Krim
20,00 Podravka – Györ

SUBOTA, 29. kolovoza:

16,00 Krim – Györ
18,00 Podravka – Oltchim