Pranje novca

Hakerskim napadom sa žiro računa domaće tvrtke nestale stotine tisuća kuna

12:24h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Podigao je više stotina tisuća kuna, a novčana sredstva mu je nepoznata osoba, neovlaštenim hakerskim upadom, doznačila sa žiro računa tvrtke na području Koprivničko-križevačke županije.

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom (39) s područja Brodsko-posavske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pranja novca.

Sumnja se da je osumnjičeni, tijekom prosinca 2012. godine, otvorio tekući račun u banci na području Hrvatske na ime svojeg poduzeća.

MARKETING EPODRAVINA.HR

S računa je podigao je više stotina tisuća kuna, a novčana sredstva mu je netko neovlaštenim hakerskim upadom, doznačio sa žiro računa tvrtke na području Koprivničko-križevačke županije.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pranje novca protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku. Za hakerom policija još uvijek traga.

Cijeli se slučaj povezuje s računalnim prijevarama koje su se događale na području županije u Ligo grupi i Carlsbergu, a za koje su neki sudionici operacije već i osuđeni.

čitam...