Dječje gradsko vijeće

Hana Živko nova je koprivnička gradonačelnica

07:00h
0
Dječje gradsko vijeće // Foto: Matija Gudlin
Dječje gradsko vijeće // Foto: Matija Gudlin

‘Kao gradonačelnica nastojat ću da se svako dijete u školi osjeća sretno i da ne bude izolirano. Voljela bih da se svatko druži sa svakime i da se ne postavljaju nikakve razlike između djece’, istaknula je Hana Živko, nova koprivnička dječja gradonačelnica.

Vijećnici koprivničkog dječjeg gradskog vijeća na današnjoj sjednici izabrali su Hanu Živko, učenicu osmog razreda osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, za novu dječju gradonačelnicu.
Njena zamjenica je Lorena Klarić, iz osmog razreda osnovne škole Braća Radić, a tajnica je Karla Filipić iz šestog razreda osnovne škole Đuro Ester.

– Kao gradonačelnica nastojat ću da se svako dijete u školi osjeća sretno i da ne bude izolirano. Voljela bih da se svatko druži sa svakime i da se ne postavljaju nikakve razlike između djece. Željela bih da grad novčanim sredstvima pomogne onim školama koja još uvijek nemaju krede ili spužve – istaknula je Hana Živko, nova koprivnička dječja gradonačelnica.

Projekt Dječjeg gradskog vijeća provodi se u suradnji Grada i Društva naša djeca od 2009. godine, a ovo je već treći njegov saziv.

– Koprivnica je uvođenjem ovakvog vijeća pokazala da je uistinu grad prijatelj djece te da se prava zapisana u Konvenciji o pravima djeteta UN-a kod nas zaista i ostvaruju – istaknula je Jadranka Lakuš, predsjednica Društva naša djeca.

Objasnila je kako su vijećnici prošlog saziva uvelike doprinijeli osmišljavanju sadržaja za djecu u Koprivnici, ali i razvoju lokalne samouprave. Tako je prije nekoliko dana njihov projekt Veliko srce koprivničkog djeteta proglašen najboljom dječjom akcijom u prošloj godini.

I koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak podržala je i pohvalila projekt dječjeg gradskog vijeća i naglasila kako je sigurna da se upravo među ovim mladim vijećnicima i vijećnicama zasigurno kriju novi budući političari i političarke koji će uvelike doprinijeti razvoju grada.

Suzana Hergotić, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća objasnila je da mandat izabranim vijećnicima i vijećnicama traje tri godine.

Dječje gradsko vijeće // Foto: Matija Gudlin
Dječje gradsko vijeće // Foto: Matija Gudlin