TRGOVAČKI SUD U BJELOVARU

Hangar 18 ide u stečaj, vjerovnici nisu prihvatili plan financijskog restrukturiranja

Trgovački sud uskoro bi trebao imenovati stečajnog upravitelja i time potpuno razvlastiti vlasnika i menadžment tvrtke.

10:29h
0
PrezentacijaHangarGamingArena
Foto: Mario Kos

Trgovački sud u Bjelovaru obustavio je predstečajni postupak nad posrnulom koprivničkom tvrtkom Hangar 18 jer najveći vjerovnici nisu prihvatili plan financijskog restrukturiranja, piše Danica.

Kako su za Danicu potvrdili izvori bliski vjerovnicima to znači da će Hangar u stečaj i da će se svi namirivati rasprodajom imovine. No, za sve neće biti dosta jer dugovi osjetno premašuju vrijednost imovine.

Ukupan dug Hangara 18 s kamatama iznosi blizu 200 milijuna kuna. Plan financijskog restrukturiranja, predstavljen je potkraj prošlog tjedna, a za njega nije glasala većina banaka.

Hangar je od ključnih vjerovnika tražio otpis 50 posto potraživanja, a preostalih 50 posto bi se otplaćivalo na više godina. No, prijedlog nije prošao.

Na koncu bi svi zaposleni mogli ostati bez posla. Prije krize tamo je radilo više od 100 ljudi. Trgovački sud uskoro bi trebao imenovati stečajnog upravitelja i time potpuno razvlastiti vlasnika i menadžment tvrtke.

Koprivnička tvrtka najpoznatija je po mobitelima i tabletima marke NOA. U poteškoće su upali jer su se previše zadužili i preinvestirali, pa više nisu mogli vraćati kredite.

TOP 10 Hangarovih vjerovnika (mil. kn)

  1. Addiko banka 43,0
  2. Zagrebačka banka 36,3
  3. Podravska banka 16,4
  4. Hrvatska poštanska banka 14,0
  5. Sberbanka 13,8
  6. Kentbanka 10,9
  7. Hrvatski telekom 10,3
  8. Privredna banka Zagreb 9,6
  9. Raiffiesen banka 9,5
  10. Imex banka 6,0

– Prijavljene tražbine potvrdile su kako obveze Hangara višestruko premašuju vrijednost imovine, pa će mnoge poslovne banke i dobavljači u tom procesu ostati kratkih rukava.