priznanje za tvrtku

Hangar 18 među 50 najbrže rastućih tvrtki u srednjoj Europi

Hrvatska je, uz osam rangiranih tvrtki u glavnoj kategoriji natječaja i dvije u kategoriji Zvijezda u usponu, druga zemlja nakon Poljske s najvećim brojem plasiranih tvrtki, dakle ukupno njih deset.

14:10h
0
Hangar 18 slavi deseti rođendan
Hangar 18 // Foto: arhiva epodravina.hr

U Deloitteovom izvješću o pedeset najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u 2017. godini, našlo se deset hrvatskih tvrtki, među kojima je i Hangar 18 iz Koprivnice na 40. mjestu.

Prosječna stopa rasta srednjoeuropskih tehnoloških tvrtki u razdoblju od 2013. do 2016. godine dosegnula je novi rekord od čak 1.127 posto. Tako je prvo mjesto na ljestvici za 2017. godinu zauzela je češka tvrtka za online rezervacije letova Kiwi.com.

Hrvatska je, uz osam rangiranih tvrtki u glavnoj kategoriji natječaja i dvije u kategoriji Zvijezda u usponu, druga zemlja nakon Poljske s najvećim brojem plasiranih tvrtki, dakle ukupno njih deset.

– Dostignut je najbolji plasman kao i u 2015. godini i sada već možemo istaknuti pozitivan i konstantan kontinuitet osnivanja, razvoja i rasta tehnoloških start-up tvrtki u Hrvatskoj u sektoru informacijske tehnologije i digitalnih rješenja te interneta, medija i telekomunikacija, pogotovo kada uzmemo u obzir da uz tvrtke koje su ostvarile plasman prošle godine sve novo plasirane tvrtke su osnovane 2012. godine – rekao je Zlatko Bazianec iz Deloitte Hrvatska.

U kategoriji 50 najbrže rastućih, Hangar 18 iz Koprivnice našao se na 40. mjestu s rastom od 368 posto. Najbolje rangirana hrvatska tvrtka ove godine je Rimac Automobili koja je 10. na ljestvici s rastom od 1.059 posto. Slijede Code Consulting na 22. mjestu s rastom od 545 posto, Telum na 25. mjestu s rastom od 520 posto, Profico na 28. mjestu s rastom od 466 posto, Undabot na 35. mjestu s rastom od 421 posto, Gauss na 45. mjestu s rastom od 347 posto i Infinum na 49. mjestu s rastom od 315 posto.

Kod hrvatskih tvrtki plasiranih na ovim listama dominiraju tvrtke iz sektora informacijske tehnologije i digitalnih rješenja, čak njih sedam, među kojima je i Hangar 18. Sijede dvije tvrtke iz sektora interneta, medija i telekomunikacija, te Rimac Automobili iz sektora čistih tehnologija i energetike.

Tvrtka Hangar 18 je uz Rimac Automobile, Telum i Gauss ostvarila plasman i prošle godine, što je veliko priznanje za rad i daljnji razvoj ovih hrvatskih tvrtki.

čitam...