Rast prihoda

Hangar 18 ušao među 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Europi, Bliskom Istoku i Africi

15:07h
0
Hangar 18 slavi deseti rođendan
Hangar 18 // Foto: arhiva epodravina.hr

Iz Hrvatske su se ove godine na listi 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki plasirale tri tvrtke, a među njima je i koprivnički Hangar 18.

Čak 39 tvrtki iz Srednje Europe uvršteno je na ovogodišnju rang-listu 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki regije koja obuhvaća Europu, Bliski istok i Afrike, Deloitte Technology Fast 500 EMEA.

Iz Hrvatske su se ove godine na listi 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki plasirale tri tvrtke, a među njima je i koprivnički Hangar 18.

Deloitteova ljestvica obuhvaća najbrže rastuće tehnološke tvrtke u regiji Europe, Bliskog istoka i Afriku i sastavlja se prema postotku povećanja poslovnih prihoda, konkretno prihoda od prodaje, u protekle četiri godine.  U ovom slučaju počevši od 2012. do uključivo 2015. godinu.

Sama regija Srednje Europe zastupljena je sa 39 tvrtki, od toga iz Poljske dolazi 15 tvrtki, šest ih je iz Češke, četiri iz Slovačke, po tri iz Hrvatske, Rumunjske i Mađarske, dok su Bosna i Hercegovina, Bugarska, Litva, Srbija i Slovenija svaka zastupljene s po jednom tvrtkom.

Iz Hrvatske su se ove godine na listi 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u regiji EMEA plasirale tri tvrtke. Najbolje plasirana tvrtka je Rimac automobili na 151. mjestu sa 702 posto rasta prigoda, slijede Hangar 18 na 216. mjestu sa 527 posto rasta prihoda te Serengeti na 296. mjestu sa 385 posto rasta prihoda u protekle četiri godine.

Deloitteov Program 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u regiji EMEA, Deloitte Technology Fast 500™ EMEA Program, ima za cilj objektivno rangirati tvrtke u sektoru s težištem na tehnološki ekosustav. Programom se daju priznanja tvrtkama koje su u protekle četiri godine ostvarile najveće stope rasta u Europi, na Bliskom istoku i u Africi.

Program se provodi uz podršku inicijativa pod nazivom „Deloitte Technology Fast 50“, kojima se određuje položaj tehnoloških tvrtki prema njihovom sjedištu ili točno određenom geografskom području i odvija se pod vodstvom globalnog tima tvrtke Deloitte Touche Tohmatsu za sektor tehnologije, medija i telekomunikacija.

čitam...
Loading...