‘Harač’ Koprivnicaparkinga: roditelji vrtićaraca mole za razumijevanje

12:44h
0
Naplata kazni za parkiranje // Foto: Arhiva
Naplata kazni za parkiranje // Foto: Arhiva

Roditelji djece koja pohađaju vrtić Loptica mole za razumijevanje djelatnike Koprivnicaparkinga, koji ih, u vremenu od 15 do 15:30 sati, kad dođu po djecu u vrtić, nemilo kažnjavaju.

Problem je nastao nakon što je roditeljima zabranjen ulaz na parkiralište vrtića  pa su prisiljeni stati na parkiralište u Sviralskoj koje se plaća. Roditelji sada imaju dva izbora: svaki dan plaćati sat vremena parkinga za desetak minuta stajanja ili trčati u vrtić i nadati se da će pokupiti dijete u roku 10 minuta, kolika je tolerancija neplaćanja parkinga.


Jedan od roditelja kaže nam kako je riječ o čistom haraču, a čini mu se da djelatnici Koprivnicaparkinga nekad ne toleriraju ni tih 10 minuta. Jasno mu je da je zbog sigurnosti djece bolje da je na parkiralištu oko vrtića što manje automobila, ali ne može se pomiriti sa situacijom.

Deset minuta je (ne)izvedivo

120427-koprivnicaparking2‘Parkiralište je zatvoreno jer ima građana, pa čak i roditelja, koji se parkiraju unutar dvorišta vrtića tijekom cijelog radnog vremena i time onemogućavaju ulazak drugoj smjeni osoblja vrtića.’, rekla nam je savjetnica koprivničke gradonačelnice, Helena Hećimović. Smatra kako je izvedivo da djeca budu spremna u roku 10 minuta te da i roditelji moraju pokazati dobru volju da se ne zadrže predugo.

Naš sugovornik ne slaže se s tim. Osim što je za spremanje nekad potrebna i minuta-dvije više, rijetko zna točno vrijeme u koje će doći po dijete, da li će to biti  primjerice15:05 ili 15:30. Smatra i kako djeca ne mogu po pola sata obuvena i obučena spremno čekati na dolazak roditelja.

Parking pod naplatom dužni platiti

‘Desi se to da roditelji dođu po djecu u vrtić i tolerancija stajanja je 10 minuta. No, oni stanu i odu pa se unutra zapričaju ili što već. Vi kad stanete na parking koji je pod naplatom, dužni ste ga platiti. I ta tolerancija je izmišljena iz razloga da ako korisnik nema sitan novac, da ga ode promijeniti.’ , rekla nam je Jelena Pintar iz Koprivnicaparkinga. Kaže i kako je riječ o strogom centru grada i da kontrolori ne mogu znati tko je došao po dijete u vrtić.

Iako neformalno saznajemo kako bi se roditeljima tolerirao ulazak na parkiralište vrtića na par minuta kako bi pokupili dijete, rijetko tko će se odlučiti na to s obzirom na znak zabrane ulaska i prijetnju odvožnje automobila paukom.

Od ravnateljice vrtića Slavice Mihalec Kanižaj nismo uspjeli dobiti komentar situacije jer je na godišnjem, dok je direktor Koprivnicaparkinga Tomo Ježovita bolestan.

čitam...