Hartmann donirao računala štićenicima Centra za socijalnu skrb i COOR-u „Podravsko sunce“

12:07h
0
Računala su dodijeljena djeci kojoj su najviše potrebna // Foto: Ivan Brkić

Uprava Hartmanna odlučila je u mjesecu darivanja pokloniti 11 računala štićenicima Centra za socijalnu skrb i COOR-u „Podravsko sunce. Riječ je o 11 starijih konfiguracija računala koja još uvijek zadovoljavaju većinu zahtjeva prosječnih korisnika.

– U sklopu modernizacije IT opreme, Hartmann d.o.o. je nabavio nova računala i odlučili smo da se računala koja smo do sada koristili podijele onima kojima su potrebna, ali koji za njih nemaju sredstva. U dogovoru s voditeljima Centra za socijalnu skrb u Koprivnici i COOR-a „Podravsko sunce“, pronašli smo nove korisnike. Sedam računala i monitora su predviđena za štićenike Centra za socijalnu skrb, dok su preostala četiri računala predviđena za COOR „Podravsko sunce“. Računala su u odličnom stanju, stavili smo u njih nove memorije kako bi brže radila, kupili smo nove tipkovnice i djeca koja će ih koristiti sigurno će biti zadovoljna – rekao je Marko Štefan iz Hartmanna te naglasio kako im je drago da računala idu u dobre ruke i da nastavljaju svoj životni vijek. 

Zamjenica ravnateljice Centra za socijalnu skrb Edita Kosi zahvalila je Harmannu na ovoj velikodušnoj akciji.

– U ime korisnika kojima su dodijeljena računala zahvaljujem vam se od srca. Riječ je o obiteljima težeg socijalnog i imovinskog stanja koje ne mogu djeci priuštiti računala i oni će sigurno to znati cijeniti. Izabrali smo one obitelji i korisnike za koje smatramo da su im najpotrebnija računala, čija djeca su tek krenula ili već idu u školu i ova vaši pokloni će im sigurno dobro doći u pisanju raznih radova i seminara, ali i u igranju igrica u slobodno vrijeme – rekla je Edita Kosi.

Zahvalu Hartmannu uputili su i voditelji COOR-a „Podravsko sunce“ koji su isto tako naglasili da su poklonjena računala došla na pravu adresu te da će korisinici istih i te kako to znati cijeniti.