13 C
Koprivnica
Utorak, 3. listopada 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Hartmann Hrvatska nagrađen za svoj izvrstan rad na području održivosti
H

Ne propustite

081028-hartmann-nagradaPo prvi put je Hartmann Hrvatska sudjelovao u dodjeli Srednjoeuropske nagrade za izvješća o okolišu (CE ERA) – radi se o nagradi Green Frog (zelena žaba) primljenoj 09.10.2008.g. u Budimpešti za osvojeno treće mjesto.

Dosad je ovakva inicijativa bila rezervirana isključivo za mađarske kompanije, a 2008. godina je značajna po tome što su i druge kompanije u srednjoeuropskim zemljama po prvi put mogle sudjelovati u natječaju.

To nije bio samo prvi put da su neke ne-mađarske tvrtke mogle sudjelovati, već se Hartmann Hrvatska po prvi put natjecala s najvećom mađarskom bankom i najvećom naftnom kompanijom.

– Odjel poslovne održivosti i razvoja odigrao je važnu ulogu u trenutnom stilu izvještavanja. Godine podrške i usluge, preporuke i sustavno rješenje poput PSD-a (Podaci o održivosti proizvodnje) omogućili su nam da pružimo jednostavnu i relevantnu prezentaciju o održivosti kompanije.

Marljivi rad obje stranke zapažen je od nepristranog žirija kao sustavan i transparentan pristup održivom razvoju i, najvažnije od svega, ponašanje same kompanije, rekao je Marko Štefan, marketinški direktor u Hrvatskoj.

– Nisam iznenađen što je Hartmann Hrvatska osvojila ovu prestižnu nagradu o izvještavanju o održivosti. Što se mene tiče, to je bilo samo pitanje vremena. Oni su godinama radili na tome veoma naporno i profesionalno, kao i na drugim nastojanjima održivosti, što im se sada i isplatilo, rekao je Tomas Schou Winter, korporativni direktor, poslovna održivost i razvoj.

Stalno nastojanje

Hartmann Hrvatska izrađivala je izvješće o održivosti. Posljednjih sedam godina s velikim uspjehom. Stalna ulaganja u poboljšanje tehnologije i smanjivanje temperature u odjelu za sušenje rezultirala su smanjenjem potrošnje plina za 585 gigadžula (od 2006. do 2007. godine).

Godine 2007., potrošnja vode je smanjena za 5,600 kubičnih metara odvajanjem vodovodnog sustava na uređajima za ukalupljivanje papirnatih vlakana te ugradnjom filtra za vodu.

Dobrovoljni networking

Poziv na ovaj događaj priča je o networkingu, ne samo u okviru Hartmanna, već i izvan njega. Hartmann Hrvatska je pripadnik lokalnog ogranka WBCSD-a (World Business Council for Sustainable Development – Svjetsko poslovno vijeće za održivi razvoj), s kojim se lokalni ured Deloittea nalazi u kontaktu. Stoga je Hartmann Hrvatska primila poziv iz Deloittea za sudjelovanjem u nagradi Green Frog za 2008. godinu. Za daljnje informacije, molimo posjetite ovaj link.

Priča o mrežanju, sustavnom i marljivom radu, koja je (najvažnije od svega) prepoznata kao dobar posao koji se može primijeniti i na druge kompanije koje teže prema održivom razvoju.

Srednjoeuropska nagrada za izvještavanje o okolišu

Od 2001. godine, Deloitteova porculanska žaba dodjeljuje se kompanijama koje pripreme najbolje izvješće o okolišu ili održivosti, sve u skladu s ocjenama profesionalnog žirija.

Ovogodišnji cilj bio je usmjeren ka smanjivanju emisije ugljičnog dioksida, a inovativni postupci nagrađeni su bonus bodovima.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

super!

Kakav fantastičan odabir! Narančasti sako unio dašak ljeta u jesensko jutro, a samopouzdana brineta zna kako ga nositi sa stavom

Moderan, narančast, casual, upečatljiv i predivan! Pričamo o sakou koji je Koprivničanka obukla i koji je na prvi pogled privukao...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti