Hartmann povisio plaće zbog harača države

16:39h
0

090821-hartmann-mU trenutku kad su otkazi svakodnevica, a radnici samo brinu kako zadržati radno mjesto pod svaku cijenu, kao bajka djeluje odluka vodstva tvornice za papirnatu ambalažu Hartmann da svojim radnicima poveća plaću zbog poreza koje je Vlada RH nedavno uvela. Radnici su ovaj mjesec dobili prvu plaću uvećanu za 2,2%, čime je anulirano smanjenje prihoda zbog državnog «harača», rekao je predsjednik Uprave Boris Garaj i dodatno pojasnio zašto se odlučio na uvođenje te benificije:

090821-hartmann2-m– Hartmann je ostvario odlične poslovne rezultate u prvih šest mjeseci ove godine, radnici nisu krivi za novčane probleme u kojima se država nalazi, želim da se osjećaju zadovoljno i sigurno i zato je uvedena povišica plaće iako nije bila predviđena kolektivnim ugovorom. Za osobne dohotke 190 zaposlenih godišnje se izdvaja oko 15 milijuna kuna, što znači da će uvođenje ove mjere koštati dodatnih 700 tisuća kuna, što je izdatak koji bez problema možemo podmiriti.

Garaj je dodao da je Hartmann vjerojatno jedina hrvatska tvrtka koja se odlučila na takav potez. Inače, osobni dohotci zaposlenih u Hartmannu porasli su od početka godine za 3,5% (Garaj je najavio da će se taj trend nastaviti do 6%, kako je i predviđeno kolektivnim ugovorom), tvrtka je u proteklih godinu dana zabilježila 10,3% rasta prihoda od prodaje (novonastala vrijednost) te 9,5 postotni rast izvoza i čak 47% rasta dobiti, odnosno čiste zarade.