Hartmannu nagrada za kraj godine

11:28h
0
DOP 2009 - Hartmann

Najboljim tvrtkama u području društveno odgovornog poslovanja 16. prosinca u Hrvatskoj gospodarskoj komori dodijeljene su nagrade «Indeks Dop-a» (Društveno odgovornog poslovanja), gdje je Hartmann Hrvatska d.o.o. osvojila u kategoriji srednjih tvrtki nagradu Indeks DOP 2009.

Dvije godine star projekt pokrenut je od Hrvatske gospodarske komore zajedno sa Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HRPSOR), u kojem se želi transparentno prikazati uspješnost tvtrki s obzirom na društveno odgovorno poslovanje.

Indeks DOP-a je metodologija koja omogućuju hrvatskim tvrtkama procjenu društveno odgovornih praksi i njihovu usporedbu u odnosu na druge tvrtke. Metodologija definira niz kriterija za ocjenjivanje dobrovoljnih praksi hrvatskih tvrtki u šest osnovnih područja: ekonomska održivost, uključenost društveno odgovornog poslovanja u poslovnu strategiju, radna okolina, zaštita okoliša, tržišni odnosi i odnosi sa zajednicom.

DOP 2009 - Boris Garaj - HartmannRađena je na uzoru na slične metodologije, kao što su Dow Jones Sustainability i Business in the Community CR Indeks. U upitnik je uveden i sustav bodovanja, a osnovni kriterij za sudjelovanje u Indeksu DOP-a da tvrtka bude među 500 najuspješnijih u kategoriji male, srednje i velike tvrtke (ukupno 1500), a koje HGK propisuje na temelju kriterija za dodjelu Zlatne kune.

Upitnik sadrži 119 pitanja iz svih područja DOP-a, a uspješno ispunjene upitnike poslala su 42 tvrtke.

Glavni direktor Hartmann Hrvatske, Boris Garaj primio je nagradu te u kratkoj izjavi komentirao: «Ulaganje u društveno odgovorno poslovanje je ulaganje u konkurentnost poduzeća koja nam omogućuje ulazak na tržište Europske unije.»