KLUB VIJEĆNIKA TRAŽI POJAŠNJENJA

HDS: Najava obnove centra Križevaca jedna je u nizu Rajnovih neistina, Rajn: Neka nastave s blaćenjem, vlastiti program nikad nisu imali

Prvi čovjek prigorskoga grada komentirao je navode Kluba vijećnika HDS-a.

16:30h
0
Mario Martinčević, Mario Rajn i Danijel Šaško // Foto: Ivan Balija

Klub vijećnika HDS-a poslao je dopisu u kojemu za križevačkog gradonačelnika Marija Rajna navode kako je “najava obnove centra grada koji je velikom većinom u privatnom vlasništvu samo još jedna u nizu Vaših (Rajnovih, op. a.) neistina.” Zatražili “precizna objašnjenja” na tri sljedeća pitanja: tko su vlasnici kuća koje se misli obnavljati, kolika je procijenjena vrijednost tih radova te koji su izvori sredstava – gradski proračun, kredit ili neki drugi?


– Proračun Grada donosi Gradsko vijeće. Istim nisu predviđena nikakva sredstva za slične namjene u ovoj godini, pa se postavlja pitanje ozbiljnosti Vaše izjave, ali i odgovornosti za iste. Čelni čovjek grada trebao bi biti odgovoran za namjensko trošenje proračunskog novca, a sukladno tome i za javne izjave. Budući da se Gradsko vijeće već dugo ne sastaje, a sada kada je gradonačelnik odbacio predsjednika Vijeća i SDP kao partnera koji je vjerno dizao ruke i pomogao mu zadužiti Grad najviše u povijesti, teško je očekivati da će se više i sastati, Klub vijećnika HDS-a traži odgovore ovim putem. Ova tema dosta je zainteresirala građane koji postavljaju pitanja i vijećnicima HDS-a, pa iz tog razloga tražimo jasne odgovore gradonačelnika, dok je još u toj ulozi – stoji u dopisu HDS-a.

Ilustracija // Foto: krizevci.hr

Odgovor na navode HDS-a stigao je od gradonačelnika Rajna.

– Istina je da kampanja još nije počela, ali da je HDS očito već u njoj. Da su pozorno čitali najavu, vidjeli bi da je to samo najava, koja je ozbiljna jer je i situacija ozbiljna. Ozbiljna vlast brine se o sigurnosti grada, da se prošla malo više brinula, sada bi bilo kudikamo bolje stanje. Kada izradimo planove i projekte, tada ćemo komunicirati javno što mislimo raditi i pod kojim uvjetima. HDS-u želimo puno uspjeha na izborima, neka nastave blaćenjem političkih protivnika. Vlastitog programa ionako nikad nisu imali – poručio je Rajn.

čitam...