SUFINANCIRANJE RADNIH BILJEŽNICA

HDS optužuje Katanovića i Rajna da su kršili Zakon, Katanović: Sve je bilo sukladno Poslovniku, ne mogu se pozivati na odredbe koje im odgovaraju

Uzevši u obzir kako će sljedeći tjedan organizirati konferenciju na kojoj će se dotaknuti isključivo navedene teme, Katanović nam je kazao sljedeće.

16:00h
0
Foto: Ivan Balija
Marko Katanović // Foto: Ivan Balija

Mjesec dana prošlo je od sjednice križevačkog Gradskog vijeća na kojoj je s dnevnog reda, na prijedlog gradonačelnika Marija Rajna, skinuta točka o financiranju dopunskih nastavnih sredstava, odnosno radnih bilježnica, mapa i atlasa, za osnovnoškolce s prebivalištem na području Križevaca.

Vodstvo Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) svojim je priopćenjem kazalo kako je predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović micanjem točke “prekršio Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi jer je vijećnicima onemogućena rasprava o predloženoj točki”, dalje navodeći.

– Budući da su i predsjednik vijeća i gradonačelnik prekršili Zakon, što im nije prvi put, klubovi vijećnika HDS-a i HDZ-a, sukladno zakonskim odredbama uputili su zahtjev za sazivanje Gradskog vijeća Ministarstvu uprave koje je po Zakonu u ovakvom slučaju dužno sazvati sjednicu Gradskog vijeća – stoji u priopćenju.

Uzevši u obzir kako će sljedeći tjedan organizirati konferenciju na kojoj će se dotaknuti isključivo navedene teme, Katanović nam je kazao sljedeće.

– Komentar koji imamo iznijet ćemo na konferenciji. Sada mogu reći kako je sve bilo sukladno Poslovniku rada Gradskog vijeća. Poslovnik se, kao takav, treba poštovati u cjelini, a ne da se pozivaju na odredbe koje im u datom trenutku odgovaraju – kratko je izjavio Katanović.

Tvrdi, također, kako se skidanjem ili neusvajanjem određenog materijala o istome ne bi trebalo raspravljati tri mjeseca. No, HDS je zatražio sazivanje, navodeći kako je sjednicu potrebno sazvati u roku osam dana.

– Naša je dobra volja sazivanje sjednice Gradskog vijeća na kojoj će se o tome raspravljati – dodao je.

U međuvremenu je i stigao poziv za sjednicu, koja će se održati u ponedjeljak, 21. listopada, a jedina točka na njoj bit će vezana upravo uz ovu tematiku.

čitam...