PRIČA SE NASTAVLJA

HDS reagirao na promjenu o provođenju rasprave o radnim bilježnicama: Što se to događa u Križevcima?

Predsjednik Gradskog vijeća naglasio je ranije da se prestane trošiti vrijeme i resursi Grada na prožvakane teme, već da se usredotoče na druge, bitnije. Dodao je, pritom, kako su po drugi put na račun križevačke djece pokušali skupiti političke poene.

10:36h
0
Ilustracija

Ostaje pitanje zašto su se gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća bojali rasprave o radnim bilježnicama da su čak prekršili Zakon, kažu iz Hrvatske demokršćanske stranke (HDS), referirajući se, u vezi posljednjih dana aktualne teme  na Marija Rajna Marka Katanovića

Podsjetimo, Rajn i Katanović prošli tjedan najavili su održavanje posebne sjednice vezane uz financiranje troškova nabave dopunskih sredstava za učenike osnovnih škola na križevačkom području. Sve je krenulo od trenutka kada je s dnevnog reda Gradskog vijeća skinuta točka pripremljena od HDS-a i HDZ-a, a o navedenoj temi. HDS je pozivao na kršenje Zakona o lokalnoj i regionalnoj (područnoj) samoupravi, što su Katanović i Rajn u potpunosti negirali.

– Nije točno da smo gradonačelnik i ja prekršili Zakon o lokalnoj samoupravi jer Zakon uopće ne govori o dnevnom redu i uvrštavanju prijedloga, već je to regulirano Poslovnikom o radu Gradskog vijeća, a pravo je vijećničke većine da odlučuje o dnevnom redu – rekao je prošli tjedan Katanović, a prenijele gradske stranice.

Prema HDS-u, ostaje i pitanje hoće li roditelji križevačkih osnovnoškolaca ipak dobiti povrat novca za radne bilježnice kako ne bi bili diskriminirani u odnosu na roditelje iz okolnih općina i gradova.

Odgovor će dati rasprava i glasanje na vijeću. Klub vijećnika HDS-a, poduprt Klubom vijećnika HDZ-a glasa ZA povrat novaca roditeljima za radne bilježnice, a pozivamo i vijećnike HSS-a, Mreže, SDP-a i Nezavisnih Marija Rajna, da to podrže – stoji u priopćenju HDS-a.

Predsjednik Gradskog vijeća naglasio je ranije da se prestane trošiti vrijeme i resursi Grada na prožvakane teme, već da se usredotoče na druge, bitnije. Dodao je, pritom, kako su po drugi put na račun križevačke djece pokušali skupiti političke poene.

– Što se to događa u Križevcima, nema za radne bilježnice, Dječji vrtić mjesec dana je bez vodstva, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe naprasno je otjeran u mirovinu, pa JVP nema ni zamjenika ni zapovjednika, a vodstvo Grada ne poštuje zakone. Dobivaju li Križevci status Grad slučaj umjesto Grad prijatelj djece – navode iz HDS-a, uz potpis predsjednica Ivice Švagelja.

čitam...
Loading...