HDZ žali zbog ostavke Damira Polančeca, SDP ravnodušan

14:16h
0
Nisu svi u HDZ-u očekivali ostavku Damira Polančeca. Snimio: Marijan Sušenj

Damir Polančec više nije potpredsjednik Vlade – ostavku je potpisao još prekjučer, a premijerki Jadranki Kosor ju uručio danas ujutro. Kao povod toj odluci naveo je”pakiranja”, odnosno podmetanja političkih neistomišljenika te medijski linč, s čime se slaže i predsjednik koprivničkog HDZ-a Damir Felak, koji kaže da je Polančec pokleknuop zbog pritisaka medija:

– Kad mediji i institucije nekoga uzmu u žrvanj teško da će preživjeti. Mislim da se upravo to dogodilo bivšem potpredsjedniku Damiru Polančecu, jer mi nitko ne može tvrditi da mediji prvi i najviše doznaju pojedinosti raznih istraga, a često znaju i više od mjerodavnih institucija. Izvjesno je da će ovaj kraj osjetiti negativne posljedice njegove ostavke, a koji su stvarni povodi toj odluci vjerujem da ćemo doznati nakon određenog vremenskog odmaka.

Damir Felak: Koprivnički HDZ i dalje stoji uz Polančeca. Snimio: Marijan SušenjKao i Felak i predsjednik HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Stjepan Milinković naglašava da lokalni HDZ i dalje stoji uz Polančeca te da žali zbog njegove ostavke, no smatra ju razumljivom zbog silnih medijskih pritisaka.

090706-svitanje2-m– Zatečen sam odlukom Damira Polančeca i uvjeren da su Podravina i Prigorje izgubili jako puno njegovim odlaskom, no vjerujem da je za vrijeme potpredsjedničkog mandata izgradio temelje za uspješan nastavak razvoja ovog dijela Hrvatske. Sada je primarno ostaviti ga da u miru vidi što će dalje, a ako se predomisli i ipak odlući vratiti u Sabor poštivat ću njegovu odluku i odstupiti – rekao je Stjepan Milinković.

Očekivano, žalostan zbog Polančecove ostavke je i član koalicijskog partnera HSS-a župan naše županije Darko Koren, koji dijeli Felakov i Milinkovićev stav da je ona posljedica medijskih pritisaka.

Župan Darko Koren za Polančecovu ostavku kaže da je razumna odluka. Snimio: Marijan Sušenj– Ne želim analizirati i komentirati odluku Damira Polančeca, no mislim da je učinio dobro, jer bi premijerka, Vlada i HDZ zbog “otrovnih strelica” medija i političkih protivnika postali njegovi taoci da je počeo forsirati svoj ostanak. Vjerujem da je zato odlučio odstupiti i tako olakšati upravljanje Hrvatskom.

Isto tako očekivano, potpuno oprečna razmišljanja ima koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić. Po njemu, ostavka Damira Polančeca je samo faza u hrvatskoj politici koja je došla prekasno i koja treba završiti prijevremenim izborima.

– Pozivam premijerku Kosor da ih što prije raspiše, jer je ostavka drugog po jačini čovjeka u Vladi jednak zvonu za uzbunu. Uz to, saborska većina zbog svojeg ponašanja više nema pravo odrediti Polančecovog nasljednika, već to može učiniti samo narod. Izbori su nužni i zato jer je Polančec ostavkom potvrdio istinitost višemjesečnih kritika koje oporba upućuje vladajućima zbog načina vođenja Hrvatske, jer ih nije opovrgnuo nego dignuo sidro kao i bivši premijer – rekao je Mršić i naglasio kako ga zbog ovakvog razvoja događaja brine sudbina Hrvatske:Gradonačelnik Zvonimir Mršić misli da Koprivnica i Podravina ne gube ništa odlaskom Polančeca s mjesta potpredsjednika Vlade. Snimio: Marijan Sušenj

– Moramo riješiti brojne međunarodne probleme, problem privatizacije brodogradilišta itd itd, a ovo što se sada događa je usporavanje brojnih procesa i šalje lošu poruku međunarodnoj zajdenici.

Stjepan Milinković je za Mršićevo traženje prijevremenih izbora kazao da je legitimno te da se takvog scenarija ne boji jer je HDZ pobijedio na posljednjim lokalnim izborima i opet će to učiniti, no misli da bi takav razvoj situacije bio katastrofalan za Hrvatsku zbog brojnih problema koji moraju biti što prije riješeni.

čitam...