PROPAO POKUŠAJ

HDZ i HSLS srušili ukidanje harača HGK, Arsen Bauk: Ne možete biti i pošten i Hreben

Hrebak je uvrijedio cijelu oporbu i zdrav razum misleći da smo svi zaboravili što je bio obećao i kako se predomislio nakon burnog sastanka s Plenkovićem, poručila je Marijana Puljak.

13:37h
0
Foto: Ivan Balija
Dario Hrebak // Foto: Ivan Balija

Vladajuća većina u Saboru je srušila ukidanje harača Hrvatske gospodarske komore.


Podsjetimo, prošlog petka nije se glasalo o prijedlogu Mosta da članstvo u HGK bude dobrovoljno jer ga je HDZ-ov predsjednik sabora Gordan Jandroković u zadnji čas maknuo iz plana glasanja.

Zaključak HDZ-a i vladajuće većine, kojim se Vlada obvezuje da će do sredine srpnja predložiti novi zakon o HGK, izglasan je većinom glasova.

“Htio bih podsjetiti sve zastupnike da smo mukotrpno skupljali potpise, raspravljali se do rano ujutro. Prošli petak došli smo u dobroj vjeri, a onda je Plenković i Jandroković, kad su vidjeli da neće imati većinu, povukli su zakon i žrtvovali su naše poduzetnike i Banovinu. Ovo sve gledaju poduzetnici. Hrebak i HSLS javnosti isporučili bešćutnost”, rekao je Mostov Zvonimir Troskot.

Jandroković je prekinuo Troskota, rekavši mu da mu je vrijeme isteklo.

– Nisam to povukao s dnevnog reda za glasanje, držimo se činjenica”, odgovorio je Jandroković.

– Kad se liberali bore da nešto bude obavezno, nema ništa gore na svijetu, rekao je u saboru HSS-ov Krešo Beljak, dodavši kako “uskoro više neće biti za naše plaće”.

Javio se i prozvani Hrebak.

– Nakon 30 godina prvi put donosimo odluku da idemo reformirati cjelokupni sustavni problem HGK. Jasno smo dali naznačiti da će se reforma bazirati na postupnom ukidanju obaveznog članstva. Sve stranke vladajuće koalicije su se usuglasile o tome. Ako netko misli da se ovdje zakoni donose preko noći, onda ne poznajemo dovoljno proceduru. Most je bio u dvije vlade s HDZ-om, imali ste predsjednika sabora, imali ste sve i 365 noći vam nije bilo dovoljno da biste promijenili ono što mi sad radimo nakon 35 godina, rekao je.

– Licemjerno je gledati Hrebaka kako je izdao svoja načela, rekao je Troskot, a Jandroković mu je dao opomenu.

Javila se i Marijana Puljak:

– Hrebak je uvrijedio cijelu oporbu i zdrav razum misleći da smo svi zaboravili što je bio obećao i kako se predomislio nakon burnog sastanka s Plenkovićem.

– Lijepo je vidjeti požrtvovno primanje metka od strane gospodina Hrebaka za premijera Plenkovića. Štitite kriminal koji je gori nego u vrijeme Nadana Vidoševića, rekao je Božo Petrov iz Mosta.

Jandroković je redom opominjao oporbene zastupnike.

“Ne možete biti i pošten i Hreben”, rekao je SDP-ovac Bauk i zaslužio pljesak oporbe.

čitam...