JEDNOGLASNA ODLUKA

HDZ objavio tko će s Jakšićem u borbu za mjesto gradonačelnika Koprivnice, bit će to Franjo Marković

Lokalni izbori održat će se u svibnju, dok će Marković, prema najavama, narednih dana predstaviti svoj tim i izborni program.

20:02h
0
Ratimir Ljubić, Franjo Marković i Darko Sobota // Foto: Gradski odbor HDZ-a Koprivnica

Predsjedniku Gradskoga odbora HDZ-a Koprivnica Ratimiru Ljubiću posljednjih se tjedana često postavljalo pitanje o kandidatu s kojim će stranka izaći na izbore za gradonačelnika Koprivnice. Upravo je stiglo priopćenje u kojemu stoji kako će to biti Franjo Marković, a što je jednoglasno potvrđeno na sjednici održanoj danas u društvenom domu Vinica.


– Zahvaljujem na iskazanom povjerenju predsjedniku GO HDZ-a Koprivnica Ratimiru Ljubiću, svim članicama i članovima GO HDZ-a Koprivnica, kao i predsjedniku ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i našem saborskom zastupniku Darku Soboti na iskazanom povjerenju i velikoj odgovornosti koju nosi kandidatura za gradonačelnika Koprivnice. Kao dio tima GO HDZ-a te kao predsjednik Mjesnog odbora Banovec u Koprivnici, uz svesrdnu pomoć svih članova i članica HDZ-a u Koprivnici i političko iskustvo, počašćen sam i prihvaćam kandidaturu za gradonačelnika Grada Koprivnice u ime Hrvatske demokratske zajednice na predstojećim lokalnim izborima. Vjerujem u dobar nastavak započetih procesa i napredak naše stranke, ali i vjerujem kako zajedno možemo puno postići na predstojećim izborima u svibnju ove godine – rekao je Marković.

Ratimir Ljubić i Darko Sobota // Foto: Gradski odbor HDZ-a Koprivnica

Zahvalio mu se, ujedno, i Ljubić.

– Hvala i svim članicama i članovima GO HDZ-a Koprivnica na jednoglasnom donošenju odluke, a upravo to je naš put za dalje – zajedništvo kojim možemo graditi bolju i sigurniju budućnost za sve stanovnike Koprivnice. U narednim danima predstavit ćemo cjelokupni tim za predstojeće lokalne izbore kao i izborni program. Uvjeren sam da će predstojeći lokalni izbor pokazati da Koprivničanci i Koprivničanke traže kvalitetan i ostvariv program koji će još više pridonijeti razvoju naše Koprivnice te poboljšati standard svih – najavio je Ljubić.

Sjednici je, također, prisustvovao predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Darko Sobota.

– Cijela Županijska organizacija HDZ-a pružit će snažnu podršku dr. sc. Franji Markoviću, našem kandidatu za gradonačelnika Koprivnice. Znam da je Franjo upoznat sa svime što opterećuje ovaj grad, što je ovom gradu i stanovnicima bitno za budućnost, za bolji i kvalitetniji život. Veseli me Franjina motivacija i želja da zajedno sa svima nama i Koprivničankama i Koprivničancima pridonese dodatnom razvoju grada i izazovima koji su pred nama – dodao je Sobota.

Struka, specijalnost, školovanje, napredovanje…

Lokalni izbori održat će se u svibnju, dok će Marković, prema najavama iz koprivničkog HDZ-a, narednih dana predstaviti svoj tim i izborni program.

HDZ je uz informaciju o odabiru Markovića za kandidata objavio i njegov životopis u kojemu, između ostaloga, vidimo da je rođen 1970. godine u mjestu Bok, u Bosni i Hercegovini. Oženjen je te otac dvoje djece, a radi kao voditelj u Belupu. Struka i specijalnost su mu farmaceutika (marketing i prodaja) te veterinarska medicina (teriogenologija).

Glede školovanja, izdvojimo kako je 1997. godine diplomirao na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Četiri godine kasnije, magistrirao je iz znanstvenog područja biomedicine i zdravstva, polja
veterinarske medicine, na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u
Zagrebu, da bi 2005. doktorirao iz znanstvenog područja biomedicine i zdravstva, polje veterinarska medicina, na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Izabran je, također, u znanstveno zvanje viši znanstveni suradnik u području biomedicine i zdravstva.

Naveli su i kategoriju o usavršavanju, znanstvene i pregledne radove, sažetke sa skupova, radove u zbornicima skupova, znanstvene projekte i podatke o napredovanju. Od 1997. do 2000. bio je stručni suradnik za reprodukciju i suzbijanje steriliteta. Potom je do 2005. radio kao koordinator poslova u reprodukciji. Sljedećih deset godina bio je stručno-komercijalni suradnik te od 2012. do 2019. član Upravnog vijeća Visokog gospodarsko učilišta u Križevcima. Od 2015. godine do danas njegovo mjesto je ono voditelja.

Foto: Gradski odbor HDZ-a Koprivnica

čitam...