Očekivani rasplet

U HDZ-u okrenuli ploču i dali podršku Darku Korenu

07:25h
0
Darko Koren // Foto: Sanjin Bojić

Županijski HDZ ipak je dao podršku aktualnom županu Darku Korenu, predsjedniku Mreže, kao kandidatu za župana na predstojećim lokalnim izbora. Time je odlučeno da Damir Felak (HDZ), kojeg su istaknuli samo prije samo dva i pol tjedna, ne ide u izbornu utrku.

Razlog ovakvom obratu očito su provedene predizborne ankete u kojima je vidljivo da Koren ima daleko veću potporu birača, dok se to ne može reći i za Felaka, koji nam je još prošloga tjedna dao naslutiti ovakav rasplet.

Što se jučer događalo iza zatvorenih vrata možemo samo nagađati, no očito su u HDZ-u ustvrdili da su se zaletjeli s odlukom o svom kandidatu za župana. Već je poznato kako dio članstva nije želio dati podršku Korenu, već su inzistirali na nekome iz svojih redova, no očito Felak nije bio najsretnije rješenje. Uvidjevši da nisu ni blizu dobivanja na izborima, okrenuli su ploču.

Da bi saznali zašto su promijenili mišljenje, tijekom jučerašnje večeri pokušavali smo stupiti u kontakt s dožupanom Darkom Sobotom, šefom županijskog HDZ-a, no nije se javljao na mobitel.

Inače nije tajna da Sobota od prvog dana podržava Korena, što je ujedno i jedan od razloga što on sam nije bio HDZ-ov kandidat.

Informaciju da je upravo on HDZ-ov kandidat nam je potvrdio sam Koren, koji kaže da im je cijelo vrijeme ostavio otvorena vrata i mogućnost da revidiraju svoje odluke.

– Nakon temeljitije analize donijeli su odluku da će me podržati. Smatram to mudrom odlukom, na tome im čestitam i zahvaljujem na povjerenju. No ne smatram da je sve gotovo, treba se snažno angažirati i pobijediti na izborima – kaže Koren.

Dodaje kako još nije odlučeno tko će mu biti zamjenici, no volio bi da to ostane Darko Sobota.

 

 

čitam...