HDZ-ova lista u drugoj izbornoj jedinici

09:57h
0
LokalnimHDZ ovcimaniskepozicije

Podravsko-prigorski HDZ-ovci tek su s objavom izbornih lista doznali kako kotiraju u stranci te na koja su mjesta plasirani. Prvi na listi je ministar gospodarstva Đuro Popijač, drugi je ministar uprave Davorin Mlakar, treća je Martina Banić iz ureda predsjednice,  a ovdašnjem HDZ-u dodijeljena je četvrta pozicija. Tu je ime aktualnog zastupnika, golskog liječnika Stjepana Milinkovića. Potom slijede kandidati iz Bjelovara, Vrbovca, Zeline, a ovdašnjima su dodijeljene još deseta pozicija, na kojoj je dožupan Darko Sobota, te trinaesta koju je popunio Križevčanin Stjepan Peršin.

Predsjednik podravsko-prigorskog HDZ-a Stjepan Milinković ne drži tragičnim dodijeljene im pozicije:

„Želim reći da je ovo izuzetno jaka lista s imenima, i u tim okolnostima na samu listu ući u tako velikoj  konkurenciji je mislim uspjeh. Tako da ovaj rekao bih, uvijek se to nekako vrednuje koje mjesto, koja pozicija, a mi kad osvojimo vlast, naravno da će se lista pomjerati i da će naravno iz ove postave će sigurno velik broj ljudi ići u izvršnu vlast.“

Na primjedbu da predizborne ankete ne pokazuju da će HDZ ponovo osvojiti vlast, Milinković je rekao: „Mislim da anketu treba svakako uvažavati kao određeni test ali mi držimo da imamo svoju anketu i imamo realne osnove za optimizam.“ Predizborne skupove na kojima će nastupiti i predsjednica stranke Jadranka Kosor, HDZ će u Križevcima i Koprivnici održati u utorak, 22. studenog.

 

tekst: Radio Drava

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW