Priopćenje stranke

HDZ o prodaji Koprivnica plina: To je posljednje obiteljsko srebro Koprivničanaca

13:47h
0
Komunalac // Foto: Matija Gudlin

Iz koprivničkog HDZ-a smatraju da je plinski biznis posljednje obiteljsko srebro koje su stvarale generacije Koprivničanaca.

Koprivnički HDZ oglasio se priopćenjem povodom moguće prodaje Koprivnica plina.

Iz stranke napominju da su od samog početka protiv prodaje plinskog biznisa u Koprivnici te da je takav potez direktni udar na koprivničko gospodarstvo i standard građana Koprivnice. On eventualno može donijeti kratkoročnu korist gradskom proračunu, dok će dugoročno izazvati ogromnu štetu i porast cijene plina za kućanstva.

Smatraju da bi jedina svrha te prodaje bila vraćanje dugogodišnjih dugova koje je svojim
neradom i neznanjem stvorila gradska vlast, kao i kupovanje vremena do lokalnih izbora iduće godine.

Iz HDZ-a ističu da se nigdje ne spominje u što će se točno novac od prodaje uložiti niti su jasno definirani uvjeti suradnje sa strateškim partnerom. Napominju da nije jasno zašto se nastoji što prije prodati vrijedna gradska imovina kad još uvijek nije poznato što će se dogoditi na tržištu distribucije plina kada nastupi liberalizacija tržišta.

Također upozoravaju da nakon takvog poteza i prodaje uz gore već navedeni utjecaj na cijenu plina postoji i realna mogućnost za otpuštanje radnika.

Iz koprivničkog HDZ-a smatraju da je plinski biznis posljednje obiteljsko srebro koje su stvarale generacije Koprivničanaca i jedino ispravno bilo bi da o njegovoj prodaji odlučuju građani grada Koprivnice.