BROJNE TEME

HDZ rezimirao premijerov posjet Podravini i Prigorju, Felak: Padaju u vodu priče da Vlada ne vodi brigu o Koprivnici i županiji

Prema Devčiću, ravnatelju bolnice, suradnja Vlade i predsjednica koja promovira hrvatske vrijednosti je izvrsna. 

12:01h
0
Damir Felak // Foto: Marko Dedić

Županijski odbor HDZ-a Koprivničko-križevačke županije danas je održao konferenciju za medije na kojoj su se okupljenim medijima obratili predsjednik odbora Darko Sobota, potpredsjednik te saborski zastupnik Damir Felak i predsjednik križevačkog HDZ-a i ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Bardek Mato Devčić.

Sobota se osvrnuo na posjet županiji premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, kazavši kako je tjedan iza njih posebno važan. Podsjetimo, posjet je započeo u Križevcima, u Đurđevcu je svečano otvoren Poduzetnički inkubator i potpisan projekt aglomeracije, kao i u Koprivnici gdje je ujedno održan 7. sastanak Vlade s hrvatskim županima. 

– U povijesti nijedan predsjednik HDZ-a, koliko se sjećam niti bilo koje druge stranke, a k tome i premijer, nije boravio cijeli dan na području naše županije – kazao je Sobota.

Također, dotaknuo se i prisustvovanja Plenkovića 60. rođendanu Vegete, pri čemu su zajedničko provedeno vrijeme iskoristili kako bi ga upoznali s vrlo bitnim problemima županije. Među njima su Piškornica i izgradnja brze ceste o kojoj se govorilo na sastanku u županiji kojemu su, kazao je Sobota, prisustvovali premijer, župan, zamjenici, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

– Projekt Piškornice od izuzetne je važnosti. Podržat će ga Vlada i Europska unija. Najkasnije početkom iduće godine raspisat će se natječaji koje smo željno iščekivali. Specifičan je jer spaja četiri županije. Također, projekt nastavka izgradnje brze ceste prema Koprivnici i mađarskoj granici ići će paralelno s izgradnjom i podravskog ipsilona prema Bjelovaru. Svi smo se složili o projektima koje će podržati ili će podržavati. Premijer nije došao zbog predizborne kampanje, kako se govorilo – izjavio je Sobota.

Darko Sobota // Foto: Marko Dedić

Svime time, ali i posjetom predsjednice i sadašnje kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, nadovezao se Felak, iskazuje se kako Vlada HDZ-a i predsjednica vode računa o ravnomjernom razvoju Hrvatske.

– Stranka je naglašavala sinergiju i stabilnost vlasti kao preduvjet razvoja. S time padaju u vode sve priču kako Vlada ne vodi brigu o Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji. Mnogo je toga uloženo i uložit će se – nastavio je Felak, naglašavajući investicije kojima će županija, prema njegovim riječima, biti željeznički daleko najbolje povezana u cijeloj Hrvatskoj.

Naravno, predsjednički izbori koji će se održati u nedjelju bili su nezaobilazna tema.

– Predsjednica je po svojim ovlastima na izvrstan način radila na promociji Hrvatske. Jednako tako, djeluje na unutarnju politiku. U tome je sinergija nje i Vlade vrlo dobra. Nadam se da će građani županije i Koprivnice prepoznati rad HDZ-a i predsjednice te joj na izborima pokloniti povjerenje onima koji na odgovoran način vode državu. Također, nadam se da će razmisliti vrijedi li se baviti onima koji su imali priliku nešto odraditi za Hrvatsku, pa i Koprivnicu koja daje glas SDP-u. Neka se prisjete što je Milanovićeva vlada kapitalno napravila za Koprivnicu, a što Plenkovićeva. Čudno mi je da se gospodin Milanović kandidira, iako je rekao je Hrvatska slučajna država, kao i da bi ukinuo predsjedničko mjesto – izjavio je Felak.

Mato Devčić // Foto: Marko Dedić

Prema Devčiću, ravnatelju bolnice, suradnja Vlade i predsjednica koja promovira hrvatske vrijednosti je izvrsna.

– Hrvatska po brojnim agencijama stoji bolje no je stajala. To je rezultat rada, kontinuiteta i sinergizma. Nakon 20 godina možemo reći kako se rezultati vide. Postoji briga i zainteresiranost Vlade, premijera Plenkovića te predsjednice za ono što se odvija na terenu. Vjerujem da će na ovim izborima, u prvom krugu, građani županije izaći na izbore i prepoznati dobre rezultate koje ostvarujemo u županiji. Svi ti projekti pokrenuti za vrijeme rada premijera Plenkovića. Rezultati našeg, zdravstvenog sustava bit će, također, uskoro poznati – zaključio je Devčić.

čitam...