politička prepucavanja

HDZ: Smanjite si plaće, SDP: Predočite troškove županijskih automobila

19:00h
0
Ernest Forjan (HDZ) // Foto: Arhiva
Ernest Forjan (HDZ) // Foto: Arhiva

U koprivničkom HDZ-u nezadovoljni su jer gradska vlast nije ispunila obećanje s lokalnih izbora 2013. godine o smanjenju troškova za plaće gradonačelnice i zamjenika. S druge pak strane, V. Želježnjak, usporedbe radi, kaže neka prije nego što počnu iznositi ovakve stavove i zahtjeve, pogledaju instituciju u kojoj su oni na vlasti.

Iz koprivničkog HDZ-a traže smanjivanje plaća u iznosu od 30 posto Vesni Želježnjak, gradonačelnici, i njenim zamjenicima, Meliti Samoborec i Mišelu Jakšiću.

“Cijelu prošlu godinu cijela plaća M. Samoborec financirala se iz gradskog proračuna, a istekom šest mjeseci od prestanka saborskog mandata V. Želježnjak i njena cijela plaća isplaćivat će se iz gradskog proračuna”, priopćili su iz GO HDZ-a i dodali kako u tom istom razdoblju, zaposlenici gradske uprave i gradskih ustanova nisu dobivali niti će i ove godine dobiti kolektivnim ugovorom predviđen regres i božićnicu.

Nezadovoljni su jer gradska vlast nije ispunila obećanje s lokalnih izbora 2013. godine o smanjenju troškova za plaće gradonačelnice i zamjenika.

S druge pak strane, V. Želježnjak, usporedbe radi, kaže neka prije nego što počnu iznositi ovakve stavove i zahtjeve pogledaju instituciju u kojoj su oni na vlasti.

– Neka stave na papir sve troškove Županije unatrag 10 godina. Neka kažu koliko koštaju službeni automobili koji se koriste 24 sata na dan, službeni vozači i benzin. Isto tako, prvo bi trebali usporediti moju plaću i plaću župana – kazala je V. Želježnjak.

Dodala je da Grad nema službenog vozača, a njeni zamjenici imaju plaću manju od gradskih pročelnika te postavlja pitanje koji zamjenik župana ima manju plaću od njihovih pročelnika.

 

čitam...