HDZ u Koprivnici predstavio izborni program

14:33h
0
HDZ je u Koprivnici predstavio izborni program // foto: Ivan Brkić

U protekle četiri godine iz državnog proračuna je na područje Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije uloženo ukupno četiri milijarde 200 milijuna kuna, rekao je potpredsjednik Vlade Domagoj Ivan Milošević, istaknuvši kako su to zaista respektabilni novci.

Više od pola toga iznosa, 2,3 milijarde kuna, Vlada je izdvojila za poticaje u poljoprivredi. Milošević je te podatke objavio u Koprivnici, gdje je zajedno s ministrom obrane Davorom Božinovićem i državnom tajnicom u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Ivanom Mrkonjić predstavio izborni program HDZ-a. Pobrajajući planove, Milošević je među investicijama  izdvojio izgradnju željezničke pruge od luke Rijeka do mađarske granice, koja prolazi i kroz naš grad, a rekao je i da će autocesta biti izgrađena.

– Mislim da je ova Vlada proteklih dosta godina jasno dala do znanja da želi premrežiti cijelu Hrvatsku infrastrukturom i to cestovnom. Izrijekom piše u izbornom programu, a to je završiti i podravski ipsilon.”Foto: Ivan Brkić

Na predstavljanju izbornog programa izdvojeno je da se HDZ zalaže za ravnomjerni regionalni razvoj. Pri tome veliku važnost ima i obrazovanje, pa je, među ostalim, naglašena i potpora izgradnji nove Obrtničke škole u Koprivnici.

Izvor: Radio Drava