HDZ uputio „otrovne strijele“ prema Mršiću i Ledinskom

14:53h
0
HDZ je okrivio Mršića i Ledinskog za pokušaj rušenja proračuna // foto: Ivan Brkić

Svoje mišljenje o posljednjem okupljanju vijećnika Županijske skupštine javnosti su odlučili priopćiti HDZ-ovi predstavnici vladajuće većine. Potpredsjednik Županijskog odbora stranke i predsjednik Skupštine Damir Felak bio je nedvosmislen u tvrdnji da su politički protivnici prije sjednice brižljivo pripremali teren za neizglasavanje proračuna i raspuštanje Skupštine, a pri tom je bio i vrlo konkretan glede imena i prezimena.

– Iza tih aktivnosti stoje direktno Zvonimir Mršić i Darko Ledinski. Svaki iz svojih razloga, oni to predstavljaju kao političke razloge, ali to su više osobni razlozi. Ledinski se nikako ne može pomiriti s činjenicom da nije postao župan, a Zvonko Mršić se ne može pomiriti s činjenicom da u gradu postoji, a pogotovo ne ovako blizu njegove palače, odmah preko puta parka, neko ili neki ljudi koji nisu pod njegovom kontrolom, koji ne rade onako kako on to naređuje – kazao je D. Felak.

Felak je ustvrdio da sjednica sa izglasavanjem proračuna nije bila prva u pokušaju cijepanja Skupštine i izazivanja novih izbora.

– A za ovu su kao školovani dočasnici bivše JNA, obojica, napravili jedan, kako se to u vojnom žargonu kaže ‘široki obuhvat’, išli su na puno njih, ali u tom cijelom širokom obuhvatu zaboravili su da svaki vojni strateg mora paziti i na ono što mu se događa u pozadini. I ovaj puta upravo im se dogodilo to da su željeli loviti u tuđem dvorištu, a zaboravili su čuvati svoje – izjavio je Felak.

Damir Felak kao i drugi potpredsjednik županijskog HDZ-a i zamjenik župana Darko Sobota te predsjednica većinskog Kluba vijećnika Verica Rupčić opovrgnuli su bilo kakve razgovore i nagovore SDP-ove vijećnice Helge Jug, koja je unatoč svojim kolegama glasala za prijedlog proračuna. Darko Sobota je rekao da je tim činom bio ugodno iznenađen, makar je očekivao da će više oporbenjaka prepoznati kvalitetu proračuna, posebno onih iz đurđevačke Podravine. Potkrijepio je to činjenicom da se u financijskom planu za iduću godinu nalaze značajne stavke za taj kraj pa ispada da su oni glasali protiv interesa svojih birača. A da je priča o najboljim namjerama oporbe bila samo farsa, Sobota vidi i u tome što su bili protiv rebalansa proračuna koji je ionako samo tehničko poslagivanje već potrošenog novca.